Învaţă-i pe copii bunele maniere

Acest articol se adreseaza în special mamelor de băieţi, care au datoria să-şi pregătească copiii să ocupe un loc în societatea de azi, ca cetăţeni bine informaţi şi angajaţi productivi.

Cum spune o vorbă, poţi scoate băiatul din peşteră, dar peştera nu o poţi scoate din el. Este foarte important ca tu să acorzi atenţie mai deosebită unoer trei categorii de maniere, pe care băieţii tăi să le pună în aplicare cândva – şi anume – cum serveşti corect masa, când e politicos să ţii uşa sau să o deschizi şi cum inviţi o fată la dans.

Bănuiesc că faci tot posibilul să iei masa cu băieţii tăi atâta timp cât le permite si lor programul de la şcoală. Aceasta reprezintă cheia spre învăţarea bunelor maniere când serveşti masa alături de familie, prieteni sau necunoscuţi. Mâncatul pe canapea sau pe bancheta din spate a maşinii, nu întăresc părerile despre manierele corecte, cum ar fi o bună postură la masă şi rugatul frumos precum – „Îmi poţi da sarea, te rog?” în loc să se întindă el după ea. În timpul mesei, încurajează comunicarea care nu se rezumă la subiecte de discuţie ce de obicei au loc doar între băieţi – maşini, filme cu Superman sau Batman, jocuri etc.

Citeste si:  Femeile insarcinate transmit anticorpi nou-nascutilor dupa vaccinarea COVID-19

Deschisul şi închisul uşii, se referă la acel gest de politeţe pe care un băiat îl face atunci când se apropie ori o doamnă mai în vârstă, ori o tânără domnişoară. Chiar dacă acest gest este considerat de modă veche, şi cum în ziua de azi nu se mai practică, e bine totuşi ca băieţii tăi să îl cunoască, şi la nevoie să îl aplice – în acest mod, vor da dovadă de băieţi bine crescuţi şi o primă impresie contează mult.

Un gest care la fel nu se mai practică astăzi în rândul tinerilor, mai ales la petreceri, este invitatul fetei la dans – bineînţeles, petrecerile ce se dau acum nu mai seamănă câtuşi de puţin cu petrecerile ce se dădeau pe vremea noastră. În vremurile de azi şi la vârsta adolescenţilor, să stai într-un colţ cu o şapcă de sportiv pe cap şi un smartphone în mână, eventual conectat la internet, a devenit o imagine obişnuită pentru tinerii noştri. Dar nu este interzis nicăieri, ca tu să îţi faci datoria de mamă şi să-l înveţi pe băiat cum să se comporte cu o fată sau cum să o invite la dans, niciodată nu se ştie în ce situaţie se va afla şi va avea nevoie să ştie.

Citeste si:  Feluri de a îmbunătăţi sănătatea familiei tale

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau