Ingrediente:
– 2 kg ardei gras
– 500-1 kg rosii
– 100 ml ulei
– 100 ml apa
– 50 ml otet
– 50 gr sare
– 4 legaturi marar
Preparare:
Se aleg ardei buni, de aceeasi marime, se spala, se scurg de apa si se sterg cu un servet. Se coc ardeii pe plita bina incinsa sau pe o tablita speciala asezata direct pe flacara. Se intorc pe toate partile, pana ce pielita se desprinde de pulpa ardeiului.
Cand sunt bine patrunsi, se pun intr-un vas, se presara cu sare si se acopera cu capac lasandu-se 10-15 minute (timp in care sarea absoarbe apa, iar prin aburire pielita se desprinde de pulpa cu usurinta). Se curata ardeii de pielita, udand mana intr-un castronel cu apa rece. Se taie cu varful cutitului pe lungime intr-o parte, se inlatura semintele si se taie varful coditei.
Se aseaza ardeii curatati in salatiera cu coditele in sus (uneori codita se infasoara in staniol sau se pune o felie de rosie). Se decoreaza cu rosii taiate felii si marar tocat. Se toarna sosul si se servesc la diferite fripturi sau la salata de vinete (prezentata ca intrare).