Ingrediente:
– 4 bucati foietaj congelat
– 4 cotlete de miel
– sare, piper
– 2 linguri ulei
– 6 catei usturoi
– 100 g rosii (din conserva)
– 1 lingura cimbru tocat
– 2 linguri bulion
– 1 galbenus
– 800 g morcovi
– 2 cepe rosii
– 1 lingurita seminte de coriandru
– 2 lingurite zahar
– 2 linguri unt
– 1 portocala
– 5 linguri supa
Preparare:
Se lasa sa se decongeleze aluatul de foi. Se sareaza si se pipereaza cotletele si se prajesc in ulei incins cca 1 minute pe fiecare parte. Se scot si se pun deoparte. Se amesteca bulionul cu 4 catei de usturoi tocati, rosiile tocate si cimbru. Se intind putin foile si marginile se ung cu galbenus. Se ung foile cu compozitia de rosii si se aseaza pe fiecare cate un cotlet de miel dupa care se pliaza deasupra foaia si se preseaza usor. Se ung aceste pachetele cu galbenus si se inteapa cu furculita. Se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt si se introduc in cuptorul incins pentru 20 de minute pana se rumenesc.
Se taie morcovii felii, se toaca ceapa si doi catei de usturoi, se piseaza semintele de coriandru iar intr-o cratita se pune zaharul la caramelizat. Se adauga ingredientele pregatite, untul, sucul si coaja rasa de portocala si supa dupa care se inabusa 10 minute. Se sareaza si se pipereaza dupa gust.
Pachetelele de carne de scot din cuptor, se taie si se aseaza pe farfurii alaturi de legume.