Senzaţia de saţietate şi foame sunt uneori greu de diferenţiat una de cealaltă. Aşa că oferă copiilor tăi un pahar cu apă înainte să le pui dinainte o gustare. Dacă nu le place apa plată, „aruncă” felii de fructe sau legume într-o carafă de apă filtrată pentru o alternativă mai sănătoasă în schimbul băuturilor dulci precum sucurile din comerţ.

Germenii, viruşii, chiar şi bacteriile ce cauzează diareea sunt de obicei împrăştiaţi prin intermediul contactului fizic, şi aici ma refer atunci când dăm mâna cu cineva. De fiecare dată când intri în casă, spală-te pe mâini timp de 15-20 de secunde – incluzând încheietura mâinii şi dedesubtul unghiilor.

Studiile au arătat că acei copii ce servesc mesele principale ale zilei împreună cu familia, au tendinţa să mănânce mai puţine alimente prăjite, să bea mai puţin suc acidulat, dar tind să consume mai multe fructe şi legume. Acei copii evident că vor avea un consum mai mult de vitamine şi nutrienţi şi un consum mai puţin de grăsimi saturate. Dar departe de aceste motive practice, o masă regulată în familie presupune un mod de a păstra comunicarea deschisă şi puternică.

Citeste si:  Lucruri de facut in perioada sarcinii

În continuare, îţi propunem să eviţi a purta papuci atunci când te afli într-o încăpere închisă, ca atunci când stai în casă de exemplu. Papucii tăi nu doar că aduc murdăria în casă, dar aduc în acelaşi timp nenumăraţi germeni, fum şi toxine.  Foloseşte un umidificator! Aerul uscat cauzează fisuri în membranele mucoase, ce pot duce la senzaţii de răceală şi infecţii în gât până la piele uscată, buze crăpate şi alergii. Învaţă-ţi familia să dăruiască înapoi! Voluntariatul a fost pus în legătură cu creşterea speranţei de viaţă, o mai bună satisfacţie a vieţii şi risc scăzut al depresiei. Radonul reprezintă a doua cauză ce duce la cancerul de plămâni în America, după ţigări. Acets gaz este emanat din pământ şi poate rămâne la tine în casă, devenind astfel periculos pentru sănătate – de altfel, se pot efectua teste pe baza acestui fapt. Cumpără farfurii mai mici, aşa cum procedează americanii! Studiile efectuate arată că în cazul în care iei masa în farfurii sau boluri mari, automat vei mânca mai mult. Este o chestie ce ţine de psihic, de mentalitate: limitează-te la un set de farfurii mai mici, şi vei mânca mai puţin fără ca măcar să te gândeşti la acest aspect.

Citeste si:  Primul an din viata. Cum introduci corect cerealele in dieta bebelusului
Articolul precedentCartofi duchesse
Articolul următorCotlet de miel in foietaj

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau