Situația actuală ne-a pus față în față cu o noua versiune a noastră. Din optimiști incurabili, am ajuns persoane care trec prin tot felul de neliniști și asupra cărora planează o serie de incertitudini. Cu speranța că “totul va fi bine” ne așezăm sufletul obosit cu capul în mâini și visăm la ziua în care vom deveni liberi. Suntem adulți, oameni responsabili, dar mai presus de acest lucru suntem părinți. Te-ai gândit vreodată cum reacționează copilul tău la toate aceste schimbări?

Probabil că prima săptămână a fost ușoară. Era de ajuns să îi spui celui mic că astăzi nu va merge la școală sau la grădi și era cel mai fericit. Însă odată cu trecerea timpul, răspunsurile pe care le aveai continuau să se epuizeze. Faptul că mami și tati sunt în concediu și că zilnic folosesc tot felul de aplicații, că bucătăria sau sufrageria s-au transformat în loc de conferințe sau ședințe  sunt greu de înțeles pentru un copil al caruit univers a devenit brusc destul de limitat. Și au început întrebările.

Citeste si:  Alimentaţia adolescentului - 6 reguli cruciale pentru a-l hrăni sănătos

Ce este Coronavirus? De unde a venit? De ce nu mă pot juca cu prietenii mei? De ce nu pot merge la bunica? Probabil că ar trebui să ne oprim puțin din alergătura zilnică , să ne odihnim sufletul și să respirăm adânc. Dacă pentru noi este destul de dificilă această perioadă, gândește-te cum o percepe copilul tău. Privește-i reacțiile atunci când tu sau tati sunteți veșnic stresați de task-urile de la job și cum reacționează el când îi explici că trebuie să iasă din încăpere întrucât în 5 min începe o conferință foarte importantă cu directorul regional.

Îți propun să profiți de această etapă, să îți înveți copilul să devină un adult responsabil și să îl implici în sarcinile tale de la birou. Evident, în limita posibilităților. Ce ai spune daca l-ai lăsa pe el să apese “send”  mail-ului către director? Sau să îi dictezi un mail important? Crede-mă că nimic nu valorează mai mult pentru el decât șansă de a se simți important.

Citeste si:  Amenajează-ți casa cât mai frumos - iata ce am facut eu

Pune pentru o secundă sarcinile pe “snooze”, îmbrățișează-l și spune-i că îl iubești.”Totul va fi bine” și veți depăși împreună această situație.

Articolul precedentGravida in timpul pandemiei de coronavirus
Articolul următorLaptele praf-remediu pentru problemele bebelușului tău

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau