Ingrediente:
– 1 varza de marime mijlocie
– 2 cepe
– 1 morcov
– 1 radacina pastarnac
– 1 lingura de orez
– 100 g smantana
– 100 g unt (ulei)
– 2 litri apa (zeama de carne)
– sare
Preparare:
Se curata zarzavatul, se spala si se da prin razatoare. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Se spala varza si se taie fasii subtiri. Se pune grasime intr-o cratita si se lasa pe foc pana se incinge. Se adauga zarzavatul, ceapa si varza. Se amesteca, se pune o ceasca de apa sau zeama de carne, se acopera oala cu un capac si se lasa sa fiarba inabusit.
Cand legumele si zarzavatul s-au inmuiat se pun intr-o oala cu apa sau cu zeama de carne si se continua fierberea.
Separat se spala orezul si se pune intr-o craticioara la fiert. Dupa ce a fiert se adauga in oala cu supa, se lasa sa mai fiarba un clocor – doua, se pune sare dupa gust si se drege cu smantana.
Se serveste calda.