Ingrediente:

– 250 g gris
– 5 nuci
– 1 litru lapte
– 1 pahar de zahar
– 125 g unt
– nuca pisata
– zahar pudra
– scortisoara macinata

Preparare:

Grisul impreuna cu nucile (miezul) taiate cat bobul de mazare se pun intr-o oala adanca la foc mic si cu o tabla dedesubt. Se amesteca intai incet, apoi mai repede cu o lingura de lemn aproximativ 45 de minute pana devine galbui. Dupa 25 de minute de cand am pus grisul pe foc, asezam pe alt ochi al aragazului o cratita in care punem un litru de lapte (fara doua linguri), un pahar de zahar si 125 g unt proaspat. Se lasa pana incepe sa dea in clocot.
In momentul cand grisul devine galben-maroniu si laptele clocoteste, se toarna laptele peste gris amestecand continuu pe foc. Dupa ce am terminat de turnat laptele, se stinge focul, se amesteca bine grisul, se acopera oala foarte bine cu un servet si un capac pentru a tine aburul inauntru.
Se lasa oala acoperita in acest mod timp de 8-10 ore.
Apoi, compozitia rezultata se preseaza cu furculita. La servit, se imparte in farfurioare presarate cu nuca pisata, zahar pudra si scortisoara macinata.
Bineinteles, se consuma rece.

Citeste si:  Ciorba de spanac
Articolul precedentDenumirile variantelor COVID-19 dupa alfabetul grecesc
Articolul următorReteta jumari romanesti

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau