Ingrediente:
– 1,5 kg pulpa de caprioara
– 150 g untura
– 150 g slanina
– apa
– 5-6 catei de usturoi
– cimbru
– sare, piper
Preparare:
Se marineaza pulpa de caprioara minim 12 ore. Dupa ce pulpa de caprioara s-a marinat, se sterg bucatile de carne, se impaneaza cu slanina si usturoi, se presara cu sare, piper si cimbru si se aseaza intr-o tava impreuna cu cateva linguri de apa.
Separat se topeste untura dupa care se unge pulpa de caprioara cu ea. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la foc iute pana incepe sa se rumeneasca.
Dupa ce incepe sa se rumeneasca, se micsoreaza focul. Se unge din cand in cand cu sucul format din tava si se coace pana cand carnea se inmoaie (se patrunde usor cu fruculita).
Se serveste taiata felii, cu garnitura din soteuri de legume sau cu cartofi piure.
Sucul ramas in tava se poate adauga langa friptura sau se poate folosi pentru pregatirea altor feluri de mancare.