Nu trebuie să petreci ore în şir în linişte pentru a obţine beneficiile meditaţiei. Un studiu recent arată faptul că persoanele care meditează pentru 20 de ore pe zi şi-au îmbunătăţit capacitatea mentală şi cognitivă după doar cinci zile. Experţii afirmă faptul că, de la 5 la 10 minute petrecute pe zi în a medita, te poate ţine departe de stres. Nu prea ai timp pentru meditaţie? Încearcă să suprapui oarecum acest lucru cu activităţile tale de zi cu zi. Cu siguranţă vei găsi o mică fereastră în care te poţi relaxa.

În duş sau când speli vasele

Foloseşte-te de aceste momente pentru a medita. Profită de apa caldă şi detergentul care îţi alunecă printre degete şi relaxează-te. Nici nu îţi poţi imagina cât de bine te poţi simţi atunci când simţi cum căldura de la mâini urca spre tot corpul.

Citeste si:  Atacurile de cord sunt in crestere la noile mamici cu varste de peste 30 de ani

De asemenea, în duş, poţi simţi cum tot corpul este invadat de căldură şi cum aceasta patrunde în tot corpul. Respiră calm şi inspiră aburii pe nas. Cu siguranţă te vei simţi ca un nou-născut când vei ieşi de sub duş. Înfăşoară-te într-un halat moale, apoi relaxează-te în pat, citind o carte sau pe canapea la căldură savurând un film sau un CD bun.

Când aştepţi copiii să iasă de la ore

Cât îi aştepti pe cei mici să iasă de la ore, ascultă muzică relaxantă, instrumentală sau melodii care imită natura, cum ar fi ciripitul păsărilor, valurile mării sau foşnetul frunzelor din natură. Cu siguranţă te vei afunda în scaunul de la maşină şi-ţi vei simţi tot corpul relaxat.

Citeste si:  Cum să vorbești cu cineva care are ADHD

În timp ce serveşti prânzul sau cina

Înainte să te apuci să mănânci, aşază-te la masă, închide ochii şi trage aer în piept, apoi deschide ochii şi priveşte mâncarea de pe masă, recomandă specialiştii. Simte mirosul preparatului şi începi să mănânci lent. Asta nu doar că îţi eliberează starea de spirit, dar previne şi o stare de greunare sau indigestie de care de multe ori ne lovim după ce mâncăm.

Articolul precedentFriptura de caprioara la tava
Articolul următorDouă tehnici simple pentru a-ţi îmbunătăţi relaţia

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau