Muscatura de caine de obicei nu ridica probleme de sanatate deosebite, dar exista si cazuri cand gravitatea ranii a necesitat spitalizare. Potrivit statisticilor, cei mai expusi atacurilor cainilor sunt copiii. Acestia nu trebuie lasati, mai ales cei sub 5 ani, singuri cu un caine, chiar daca este vorba de un caine dresat sau cainele familiei. Un animal este un animal si sunt necesare precautii in apropierea acestora.

Atat muscatura de caine cat si zgarietura provocata de acesta lasa uneori urme adanci in piele, uneori chiar pot ameninta viata si in consecinta trebuie luate masuri de curatare si igienizare cat mai repede. Astfel, rana va fi spalata imediat cu apa calda, apoi cu sapun, pentru cel putin 5 minute. Daca sunteti muscat de caine, aveti mare grija ca saliva sa nu ajunga la rana. Mergeti imediat la medic sa vada cat de grava si adanca, daca necesita spitalizare sau ingrijiri speciale si daca se impune vaccinarea antirabica. Se stie ca rabia este un virus de tip ARN si poate fi fatal daca intra in sistemul nervos central al omului.

Citeste si:  Cele mai bune 12 alimente energizante pe care ar trebui să le mănânci

De asemenea, foarte important este sa cunoasteti cainele, cui apartine, de unde vine si sa aflati daca a fost vaccinat sau a avut alte probleme de sanatate. In unele orase, muscatura de caine si tratamentul trebuie raportate la centrele regionale de sanatate pentru o evidenta mai buna iar cainele respectiv va fi tinut sub observatie cateva zile, pentru a vedea daca nu prezinta simptome ciudate si periculoase.

Pe langa rabie, este posibil ca victima sa fie infestata cu microbul tetanosului care traieste in straturile superficiale ale solului si in tractul intestinal al vacilor si cailor. Astfel sunt infectate ranile, ceea ce va duce la reducerea oxigenului din tesut.

Citeste si:  Cum să facem față meselor copioase de sărbători?

Pentru tratarea muscaturilor, medicul poate recomanda antibiotic iar dumneavoastra veti completa cu acidophilus pentru protectie. In plus, puteti fi vaccinat impotriva tetanosului sau a rabiei. Pentru muscaturile usoare se recomanda echinacea, gentiana si trifoiul rosu, care vor fi consumate ca ceai. Extractul de gentiana, actionand ca un antibiotic natural, poate fi chiar aplicat direct pe rana deschisa. Tot ca antibiotic natural actioneaza si usturoiul, luat sub forma de capsule. Nu trebuie sa lipseasca din tratament nici vitaminele C, A, complexul de vitamine B si vitamina E.

Articolul precedentDespre infertilitate
Articolul următor6 moduri ușoare prin care poți arde calorii fără să mergi la sala de fitness. Află care sunt acestea și începe să slăbești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau