Regula #1 a preparării legumelor? Nu contează care este, întotdeauna sunt mai bune coapte.
Cel puţin în cele mai multe dintre cazuri. Legumele coapte ar trebui să fie dulcegi şi crocante pe dinafară şi moi şi cremoase pe interior. Aşa că de ce ale tale ies uscate şi arse ori fleoşcăite şi fără gust?
Există toate şansele să faci una dintre aceste greşeli des întâlnite. Iată unde s-ar putea să greşeşti şi cum să faci la cuptor acele legume aurii şi delicioase la care ai visat.
Tăierea legumelor în bucăţi inegale
Tăierea sau mărunţirea în bucăţi egale a legumelor nu face doar ca totul să arate mai frumos. Atunci când toate bucăţile de legume sunt de aceeaşi mărime, se vor găti în mod egal.(Nu trebuie să scoţi rigla din sertar sau ceva de genul ăsta. Fă asta din ochi). Şi asta te va ajuta să eviţi situaţia neplăcută în care unele bucăţi sunt aproape arse, în vreme ce altele sunt încă nefăcute la mijloc.
Utilizarea tigăii greşite
Da, poţi coace legumele într-o tigaie înaltă, ori într-o tigaie de clătite, însă marginile înalte fac ca apa din legume să se evapore mai greu în timpul coacerii, ceea ce va duce la fleoşcăirea lor. Ce e de făcut? Foloseşte o tavă de copt cu rizuri. Rizurile sunt destul de înalte pentru a împiedica legumele să cadă de pe tablă, însă nu atât de înalte încât să blocheze aburul şi să te alegi cu un terci.
Umplerea tăvii de copt
O altă metodă reuşită de a obţine legume moi şi fleoşcăite? Pune prea multe tavă. Legumele care stau înghesuite ajung să se gătească în abur în loc să fie rumenite şi crocante. E ok dacă doar câteva bucăţele se ating, atâta timp cât sunt într-un singur strat. Dacă legumele ajung să stea unele peste altele, mută o parte din ele în altă tavă.
Nu se adaugă destulă grăsime
Preparatele cu un nivel scăzut de grăsimi tind să fie uscate şi tari- şi legumele coapte nu sunt o excepţie. (În plus, corpul tău are nevoie de ceva grăsimi pentru a absorbi mulţi nutrienţi din legume, cum ar fi vitaminele A, D, E şi K.). Pentru a obţine acea textură fragedă şi mătăsoasă pe care o vrei, presară cam o lingură de ulei la jumătate de kilogram de legume negătite.
Coacerea la o temperatură greşită
Punctul ideal este între 200 şi 220 de grade. Treci de acest punct şi exteriorul legumelor se va arde înainte ca interiorul să apuce să se gătească. Sub acest punct? Se vor găti (într-un final), însă cuptorul nu va fi suficient de fierbinte pentru a face legumele aurii, crocante şi caramelizate.
Nu sunt întoarse la jumătatea timpului de gătit
Legumele coapte nu necesită un efort deosebit, însă au nevoie de puţină atenţie. Lăsarea tăvii total nesupravegheată, înseamnă că legumele se vor arde la fund, în timp ce partea de deasupra nu va deveni crocantă niciodată. Întoarce-le la jumătatea timpului de gătit şi vei fi răsplătită cu nişte legume gătite în mod egal şi aurii pe toate părţile. Yum.

Citeste si:  Cum diferentiezi simptomele gripei de cele ale Covid-19?
Articolul precedentAloe Complex DVR Pharm
Articolul următorElixirul Fructe De Soc Remediu

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau