Ingrediente:
– 1 kg spanac
– 2 cepe potrivite
– 2-3 linguri ulei
– 2 lingurite bulion
– sare
– apa sau zeama de carne
Preparare:
Se curata spanacul, se spala bine in mai multe ape dupa care se pune intr-o oala cu apa clocotita. Se lasa 10 minute si se scurge bine de apa punandu-se intr-o strecuratoare.
Separat intr-o cratita se pune ulei si se lasa pe foc. Se adauga ceapa taiata marunt (spalata si curatata inainte) si se lasa sa se inmoaie. Spanacul scurs de apa se pune pe un fund de lemn si se toaca dupa care se adauga in oala cu ceapa calita, se adauga apa sau zeama de carne cat sa acopere spanacul si se lasa sa fiarba la foc mic amestecand din cand in cand sa nu se lipeasca de vas.
Cand a scazut din lichid se adauga bulionul subtiat cu apa si sare dupa gust. Se continua fierberea inca 10 minute.
Se serveste fierbinte cu oua ochiuri sau friganele. Este foarte gustos atunci cand se pregateste cu grasimea ramasa de la friptura de miel sau de pasare.