Ingrediente:
– 500 g ciuperci
– 2-3 cepe potrivite
– 3-4 linguri ulei
– 2-3 oua
– o legatura de patrunjel verde
– sare, piper
– apa
Preparare:
Se curata ceapa, se spala si se taie solzisori. Se pune ulei si apa intr-o oala si se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga ceapa taiata, se acopera oala cu un capac si se fierbe inabusit. Se curata ciupercile, se spala si se taie marunt dupa care se adauga in oala cu ceapa, continandu-se fierberea la foc mic.
Cand ciupercile s-au inmuiat, se adauga verdeata tocata marunt (spalata si curata in prealabil), sare si piper dupa gust. Se amesteca bine. Cand mancarea este aproape gata se adauga ouale batute ca pentru omleta, se amesteca si se lasa oala pe foc pana se incheaga ouale.
Se serveste calda, cu mamaliguta. Se poate sevi si cu paine