Cateodata oricine are nevoie de un biscuit delicios. Si cand pofta de dulce loveste, acesti biscuiti din faina de cocos sunt excelenti. La noi in familie nu se consuma foarte multe produse din cereale, insa cateodata ai pofta de produse cum ar fi painea sau biscuitii. Eu fac acesti biscuiti fara unt, insa daca doresti, tu il poti folosi.
Biscuitii din faina de cocos ( la fel ca majoritatea produselor care nu contin faina din cereale) vor fi mai densi decat cei normali. Daca vrei ca biscuitii sa iasa mai pufosi poti incerca sa ii prepari prin urmatoarea metoda:
1. Amesteca ingredientele uscate cu ajutorul robotului de bucatarie impreuna cu untul rece (sau cu unt ghee, ulei de cocos, untura, sau un mix din acestea) pana cand obtii o consistenta de firimituri.
2. Bate ouale si adauga-le peste ingredientele din robotul de bucatarie, insa atentie: Nu le amesteca foarte mult!
3. Formeaza 6 bilute si aplatizeaza-le lasandu-le cat de cat groase.
4. Se coc dupa instructiunile de mai jos
Biscuiti din faina de cocos
Timp preparare: 5 minute
Timp gatire: 15 minute
Ingrediente:
125 grame de faina de cocos
5 linguri de ulei de cocos, inmuiat dar nu topit (sau unt, daca preferi)
3 oua
2 linguri de miere (optional)
½ lingurita de sare de mare
½ lingurita de praf de copt
Preparare:
1. Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade
2. Se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine cu mixerul, sau cu mana (desi e cam lipicios)
3. Formeaza 8 bilute mici si aplatizeaza-le usor, ar trebui sa aiba cam 1 cm
4. Se coc 12-15 minute pana cand incep sa se rumeneasca
Nota: Pentru ca textura fainii de cocos poate varia, cand faci acesti biscuiti pentru prima data, adauga sursa de grasime treptat, pana cand obtii consistenta potrivita.
De asemenea, textura poate fi diferita si in functie de sursa de grasime utilizata. De exemplu, cei cu unt vor iesi diferiti de cei cu ulei de cocos, adica mai umflati. Daca se utilizeaza unt ghee, ar trebui sa pui mai putin de 5 linguri, insa din nou, depinde si de cum se comporta faina.
Se pot face si biscuiti cu branza, ori cu alt ingredient sarat, daca se renunta la miere. Acesti biscuiti vor avea un gust de ou destul de puternic, asa ca daca nu esti fan oua, probabil ca nu o sa iti placa.
Am incercat retata, si pur si simplu sunt extraordinari de buni.
Imi place foarte mult ca nu au zahar.