Julia Roberts nu este doar cea mai bine platita actrita de la Hollywood, ci de asemenea, ce mai “tanara” actrita. Sondajele arata ca actrita din filmul “Pretty woman” inca uimeste fanii cu tineretea figurii si a trupului zvelt. Toate eforturile de a se mentine in forma perfecta se datoreaza celebrului dermatolog american Nikolas Perricone, care este creatorul popular al dietei anti-imbatranire. Dieta are ca scop nu numai modelarea figurii, ci si a efectului pozitiv asupra pielii.
Dieta dezvoltata de dr. Perricone este formata din doua parti principale. Prima este de a mentine elasticitatea pielii iar cea de-a doua de a mentine un corp sanatos, iar baza acestei diete sunt acizii grasi esentiali omega 3. Cel mai mare continut de omega il are somonul si pestii in general, care sunt bogati in grasimi benefice, moleculele lor avand tendinta de a mentine echilibrul apei in piele, dand prospetime si facand-o mai tinereasca. Julia Roberts mananca somon o data sau de doua ori pe zi. Acesta nu trebuie sa fie prajit pentru ca isi pierde toate proprietatile sale utile. Cel mai bun este somonul fiert pe abur sau la cuptor.
Pentru armonia corpului si la sfatul doctorului Perricone, Julia Roberts a eliminat complet din alimentatie, alimentele dietetice care contin amidon. Acest lucru poate fi nu numai painea si pastele, dar de asemenea, bananele si cartofii. Cerealele trebuie sa fie consumate cu moderatie si numai in combinatie cu lichide. Roberts a refuzat sa mai consume chiar si dulciuri, iar in ceea ce priveste celelalte recomandari cu privire la alimentatie, acestea sunt bine cunoscute de orice dietetician.
In dieta Juliei intra tomatele, plantele medicinale, fructele de padure, citricele dar si alte fructe, fiind recomandate a fi mancate in cantitati nelimitate. Referitor la bauturi, acestea nu contin zahar. Cea mai buna de baut este apa minerala si ceaiul verde. Actrita a eliminat complet chiar si bauturile alcoolice. Combinatia de produse alimentare din dieta ei hranesc pielea si ii mentin armonia.
Julia Roberts a fost capabila sa-si mentina forma chiar si dupa nasterea celor trei copii ai ei. Iata ce contine meniul zilnic al Juliei:
Dimineata la trezire:
- 350 ml apa minerala necarbogazoasa iar pentru micul dejun 100 g de somon fiert pe abur, putin ovaz inmuiat si mere.
- Intre mic dejun si pranz: 350 ml apa minerala, 250 g somon, salata de varza cu adaos de ulei de masline, cu suc de lamaie si rosii cherry.
- La pranz: o portie de piept de pui fiert, nuci si apa minerala necarbogazoasa.
- Cina: somon si salata de legume cu continut de rosii, castraveti, ulei de masline si salata verde.
- Doctorul Perriscone i-a interzis sa mai manance inainte de a merge la culcare. Insa, ca o gustare, consuma un iaurt scazut in grasimi si cateva alune sau un mar verde.
Scopul final al acestei diete, este de a elimina excesul de pe coapse si de a se cizela magnific cu o talie de viespe, dar si pentru a avea un ten perfect intins.