De multe ori oamenii, se confrunta cu bulimie sau anorexie. Lady Gaga a decis sa lupte singura cu mancatul in exces, compulsiv sau pe ”cont propriu” cum se mai spune, fara ajutor din afara, inca de la varsta de 15 ani. Si intr-adevar a avut nevoie de o putere iesita din comun, dar de asemenea si de rabdare, fiind constienta ca tratamentul are o durata mare de timp si trebuie abordat constient. Si in cele din urma, a reusit.

Artista spune ca daca iei o decizie si esti dispus sa fii perseverent, cu ajutorul unui specialist sau fara, atunci alegerea potrivita este sa vrei sa o faci. Nimeni nu a inventat inca o pastila pentru a scapa de dependenta, ceea ce inseamna ca vindecarea nu vine intr-o singura zi, ci prin actiuni constiente, deliberate pana la recuperarea completa.

Cum a scapat de mancatul in exces?

Intr-un comentariu pe blogul sau, artista spune ca se lupta  atat cu bulimia cat si cu anorexia inca de la 15 ani, dar ca a venit momentul sa se alature revolutiei corpului. Si totul pentru a inspira curaj si altora.

Citeste si:  Andreea Raicu te invata cum sa-ti mentii tenul tanar cat mai mult timp

Foarte des se aud intrebari de genul, “cum pot manca in mod normal fara sa castig in greutate si fara sa devin bulemica sau fara sa ma imbolnavesc?” “ Ce sa fac? Nu pot sa scap de varsaturi si mananc din inertie. Cum sa ma opresc din mancat sau cum sa ma recuperez?” Toate aceste probleme au un numitor comun si anume, motivatia. Si pentru ca am vorbit despre motivatie aici, principala motivatie a celor care solicita raspunsuri la aceste intrebari, este slabitul. Crud, dar adevarat. Obiectivul de a pierde in greutate, nu este scopul de a scapa de dependenta ci de a trai viata din plin.

Probabil ca la un moment dat, actrita si-a pus intrebarea:” De ce vreau sa ma vindec de bulimie?” In cazul in care raspunsul a fost ”Pentru a scapa de greutatea in plus” atunci inseamna ca a avut o motivatie, fiind ghidata de subconstient si nefiind constienta ca tratamentul de vindecare este de lunga durata.

Citeste si:  De ce vaccinul COVID-19 provoaca o durere in brat?

Procesul de vindecare

Primul si cel mai important pas, a fost acela de a se convinge ca nu trebuie sa manance. Cu siguranta a aparut puterea si dorinta de a pierde in greutate, punand in balanta toate armele gen vitalitate, sanatate, faima, bani, relatiile cu familia si prietenii. Cea mai sigura cale de a nu mai reveni la bulimie, a fost vointa de nu mai manca in exces.

Stilul de viata

Stilul de viata epuizant a fost de multe ori bazat pe ideea” geniala”:” timp adecvat pentru hrana nu exista si prin urmare grasimile se vor topi de la sine”. Grasimile s-au topit atunci cand capul si corpul au fost ocupate cu muzica si dansul si nu gandindu-se la ceea ce era in frigider. Corpul era obisnuit sa caute in frigider placerea, alinarea, bucuria, pacea, relaxarea, fiind epuizat de viata si de tot ceea ce exista.

Nu s-a lasat doborata si fiind o fire  perseverenta, Lady Gaga a realizat ca viata este frumoasa si are multe de oferit fanilor sai.

Articolul precedentCum a pierdut in greutate actrita Kirstie Alley
Articolul următorDieta si stilul de viata al Juliei Roberts

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau