Cantitatea de solide

Pagina de start Forumuri Mamici Cantitatea de solide

Etichetat: ,

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
  • Autor
    mamici
    Participant

Dr, fiul meu in varsta de 17 luni cronologice, 14 corectate, nu mananca suficient, dupa parerea mea. Este inca alaptat insa cantitatea de solide se ridica intr-o zi buna la aproximativ 500-550 mg/ml. De baut el stie ce bea. Analizele de sange sunt ok, iar in greutate nu a scazut.
    Ce cauze pot fi?
    A intrebat Doina

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Draga mamica, va rog sa imi comunicati si greutatea si inaltimea copilului dumneavoastra. Inteleg ca bebelusul a fost nascut prematur, ce greutatea a avut la nastere? Cate mese solide are pe zi si de cate ori il alaptati.
    Am nevoie de aceste detalii pentru a va spune daca baietelul are mese corecte care asigura nevoile nutritive pentru aceasta varsta.

doina
    Participant

El a fost nascut cu 960gr, la 26 s, in prezent , repet,17 luni si 11kg cu aproximativ 79cm. I se
    Ofera 5 mese pe zi, unele zile cu succes, dar majoritatea fara, de exemplu azi a mancat o banana I 2 mandarine si un iaurt cu o felie de paine, in rest san, insa el stie ce bea.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Doina, poti afla cat bea de la san, folosind o pompa pentru muls, pui laptele intr-un biberon si asa o sa afli exact cat lapte bea bebelusul tau de la san. Cantitatea de lichide la varsta lui trebuie sa fie de cam de 1,100 ml/zi(1 litru). Pe langa acest necesar de lichide copilasul tau trebuie sa aiba si mese solide, care sa contina toti nutrientii: proteine, lipide, glucide, cu proteinele in proportia cea mai mica.

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE