Advertismentanswear.ro

Există o mulţime de alimente şi condimente care sunt super sănătoase şi sunt recomandate de doctori şi nutriţionişti, cum ar fi scorţişoara, tonul, cafeaua, portocalele, roşiile, spanacul şi avocado-ul. Însă în acelaşi timp se recomandă ca aceste alimente să fie consumate într-o cantitate limitată şi nu în exces. Nu există îndoială că aceste alimente sunt pline cu nutrienţi esenţiali super puternici, însă dacă sunt consumate prea des, ele pot face rău corpului. Cele din lista de mai jos sunt alimentele sănătoase care consumate în exces, pot dăuna grav sănătăţii tale.

Alimente sănătoase care pot dăuna atunci când sunt consumate în exces.

1. Tonul: Tonul este foarte bogat în proteine şi acizi graşi Omega 3 şi este recomandat de nutriţionişti. Însă în acelaşi timp este bogat şi în metil-mercur, substanţă poluantă din mediul înconjurător. Această substanţă este o toxină materială ce cauzează probleme neurologice şi poate avea efecte adverse asupra sănătăţii. Aceste efecte pot provoca probleme de auz şi vedere, dificultate în concepţia unui copil şi lipsa coordonării în vorbire. Peştii ton de mari dimensiuni sunt plini de mercur şi de obicei se folosesc pentru file-uri sau sushi. Peştii mai mici conţin cantităţi mai mici de mercur şi de obicei sunt puşi la conservă. Aşa că, tonul este benefic pentru sănătate, dacă este consumat adecvat şi are de asemenea şi dezavantaje dacă este consumat prea des şi în cantităţi mari.

Citeste si:  6 Proprietati benefice dovedite ale cartofilor pentru sanatate

2. Scorţişoara: Scorţişoara este plină de nutrienţi esenţiali şi antioxidanţi sănătoşi care pot reduce nivelul colesterolului şi cel al zahărului din sânge. Şi este foarte benefică în cazurile de diabet, cancer, obezitate, hipertensiune şi boli cardiovasculare. Însă scorţişoara conţine şi o substanţă numită coumarin, care este destul de dăunătoare în cantităţi mari şi poate avea efecte adverse asupra sănătăţii. Ea poate cauza constipaţie.

3. Portocalele şi roşiile: Portocalele şi roşiile conţin o mulţime de vitamine şi minerale esenţiale. Însă de acum înainte ar trebui să dai multă atenţie cantităţilor pe care le consumi. Portocalele şi roşiile sunt foarte acide şi atunci când sunt consumate în cantităţi mari, nivelul acidului creşte şi poate cauza refluxul, care duce la arsuri şi inflamaţie. Un consum prea mare de roşii poate cauza şi pietre la rinichi.

4. Spanacul: Spanacul este un pachet de fier, vitamine, minerale şi antioxidanţi şi are numeroase beneficii, însă consumul în exces al spanacului poate duce la vedere înceţoşată şi orbire, din cauza existenţei în exces a nutrienţilor. Şi cantitatea mare de fier din spanac poate cauza pietre la rinichi.

Citeste si:  5 nutrienți de care ai putea avea nevoie

5. Cafeaua: Cafeaua este o băutură excelentă şi gustoasă cu cofeină, ce vine la pachet cu mulţi antioxidanţi şi vitamine. În plus poate reduce riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 şi multe boli neurologice. Însă conţine atât de multă cofeină că nu mai este foarte sănătoasă atunci când este consumată în exces. O supradoză de cafea poate cauza insomnie, poate duce la o stare de iritare, depresie, crampe stomacale, boli cardiovasculare şi nervozitate.

6. Nucşoara: Acesta este un condiment care are un gust unic şi deosebit şi este folosit în multe deserturi cum ar fi prăjiturile şi budincile. Însă conţine şi o substanţă numită miristicină, care este un ingredient fotoactiv. Nucşoara are un gust deosebit şi delicios, însă este bună doar în cantităţi mici. Dacă este consumată în cantităţi mari, atunci ar putea cauza halucinaţii, greaţă, ameţeli şi poate avea acelaşi efect cu o otrăvire lentă a corpului.

answear.ro
Articolul precedentCeai slabit Vitafit
Articolul următorÎncearcă aceste 10 remedii făcute în casă pentru simptomele de gripă şi răceală

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau