Filmele sau jocurile SF au mereu un sambure de adevar. Ne intrebam de ce oare noi avem alte simptome cand ne imbolnavim de gripa si de ce copilul vecinei s-a vindecat doar cu paracetamol. Ei bine, raspunsul este simplu. O noua descoperire medicala arata ca virusii pot fura din ADN-ul nostru pentru a evolua in virusi noi.

virusi noi

Persoanele reactioneaza diferit la virusi. Multe se simt rau si au nevoie de medicamente sau chiar de internare, in timp ce altii nici macar nu arata simptomele clasice. Aceste fenomene se intampla datorita compozitiei virusilor. Daca un virus contine proteine cunoscute corpului uman, este mult mai simplu de invins si eradicat, deoarece corpul se autoimunizeaza.

Virusii sunt agenti infectiosi microscopici care se inmultesc doar in celulele organismelor vii. Acestia pot infecta de la oameni si animale, la plante si microorganisme. Primul virus a fost descris de Dmitri Ivanovsky, in 1892. El a descoperit un agent care infecta planta de tutun, dar care nu era de tip bacterie. 6 ani mai tarziu, Martinus Beijerinck a descoperit virusul  tobacco mosaic, virusul plantei de tutun. In prezent exista mai mult de 6000 de specii diferite de virusi, care sunt descrise pana in cel mai mic detaliu.

Citeste si:  Ce este deficienta de bor?

Jurnalul medical “Cell” a publicat un studiu realizat de cercetatori de la Global Health si Institutul de Medicina de la Muntele Sinai. Virologii au studiat un grup mare de virusi de tip sNSVs, printre care se numara si virusul gripal si virusul Lassa, care cauzeaza febra Lassa. Acestia au aratat ca virusii pot prelua anumite proteine de la gazda, proteine denumite UFO (Upstream Frankenstein Open). Numele a fost creat datorita faptului ca acesti virusi noi sunt creati prin “coaserea” mai multor tipuri de celule din corpul uman, exact ca in filmul Frankenstein.

Virusii nu isi pot construi propriile proteine, deci au nevoie sa gaseasca o gazda care poate. Corpul uman si cel animal sunt perfecte pentru acest lucru. Acest proces este numit “agatare-capac”.

Citeste si:  Virusul Zika ar putea afecta barbatii mai mult decat se credea inainte

Pana in acest moment se credea ca virusii se transforma inainte de a infecta omul, insa aceasta descoperire arata ca ADN-ul uman este cel care ii transforma. O astfel de descoperire ajuta foarte mult in cercetarea vaccinurilor. Mai mult, daca virusii contin proteine recunoscute de corpul uman, corpului ii va fi mai usor sa lupte cu ei folosind anticorpii existenti.

Cercetatorii sunt convinsi ca o astfel de descoperire este foarte importanta, mai ales in situatia in care ne aflam. Pandemiile si epidemiile vor putea fi oprite mai usor daca avem mai multe informatii despre cum lucreaza virusii, din ce sunt compusi acestia si cum evolueaza.

Articolul precedentVisele din timpul sarcinii: ce visezi atunci cand esti insarcinata?
Articolul următorAflă dacă ai o personalitate anxioasă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau