Noi oamenii avem mereu vise și dorințe, țeluri mai greu sau mai ușor de atins și este normal să fie așa. Este absolut necesar să îți stabilești mereu noi și noi obiective indiferent ce vârstă ai avea. Dacă ești o persoană mai pesimistă de felul tău sau nu prea îndrăznești să visezi cu ochii deschiși, ar trebui să îți schimbi imediat percepția despre viață.

Nu fi timid și nu te speria de ce s-ar putea să îți rezerve viitorul. Este important să fi recunoscător pentru tot ceea ce ai dar să nu te mulțumești niciodată cu puțin. Ziua de mâine este o enigmă pentru toți și va rămâne un mister nedeslușit. Nimeni nu știe ce va fi mâine sau peste un an dar este normal să ne dorim diverse lucruri și să facem tot posibilul pentru a le îndeplini.

Desigur că dorința face parte din firea omenească însă de la a-ți dori ceva ce poți obține și a fi mândru că ai obținut e un pas mare. Mândria nu te caracterizează ca om ci doar te face să fi disprețuit. De ce să îți pierzi onoarea când poți să fi modest pentru tot ceea ce ai? De fapt, ție ți se datorează reușita și poate cei din jur au motive să te invidieze. Nu trebuie să te preocupe bârfă lumii ci trebuie să fi mereu axat către reușită și să fi recunoscător pentru tot ce ai dobândit. Și aici nu mă refer strict la lucrurile materiale ci mai degrabă la cele spirituale.

Citeste si:  Scapă de punctele negre cu ingrediente din bucătărie

Să fi recunoscător pentru că ești sănătos, că poți simți lumina caldă a soarelui, că ai motive să zâmbești, că ai o familie, părinți și prieteni cu care să îți împărți bucuriile. Să fi recunoscător că s-a făcut o nouă zi și poți ridica ochii senini spre cer să mulțumești bunului Dumnezeu pentru tot ce ți-a oferit în această viață.

Pare greu de înțeles, însă uneori când îți dorești cu îndârjire un anumit lucru pe care nu reușești să îl obții oricât de mult ai încerca, este bine să te gândești că poate acel lucru nu era cel de care aveai nevoie. Poate ți s-a întâmplat să vezi că o anumită situație s-a soluționat într-un mod total diferit de cum sperai iar rezultatul final a fost cel la care te-ai așteptat cel mai puțin. În plus, cu timpul s-a dovedit că așa a fost cel mai bine pentru toți iar dacă s-ar fi întâmplat așa cum ți-ai dorit tu inițial, nu ai fi avut atâtea beneficii.

Citeste si:  Cum puteți îndepărta durerea de stomac în mod natural?

Prin metode ascunse și strategii de neînțeles totul devine mai clar în timp indiferent cât de grav sau imposibil pare la un moment dat. De aceea ai toate motivele să fi recunoscător în primul rând că trăiești și că încă mai poți să visezi.

Articolul precedentRemediul pentru infectii oculare, vechi de 1000 de ani, ucide MRSA
Articolul următorDecor de vis pentru grădini cu flori

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau