Aperitive cu creveţi şi castraveţi

2
1939

Recunosc, am încercat să fac să sune reţeta mai sofisticată atunci când am spus „aperitive”, însă acestea sunt unele dintre gustările mele (foarte rapide) preferate. Le-am consumat chiar şi în locul mesei de prânz şi pot constitui un aperitiv perfect pentru petreceri, ce conţine o sursă minunată de proteine, alături de castravetele crocant şi proaspăt, împreună cu puţină cremă de brânză pentru aromă şi grăsimi sănătoase. Cei mici adoră să mă ajute atunci când prepar această reţetă. Ei se pot ocupa de tăierea castraveţilor cu un cuţit pentru unt şi pot pune crema de brânză, împreună cu crevetele, pe feliile de castravete. Dacă nu mâncaţi creveţi, aceştia pot fi înlocuiţi cu somon afumat. Probabil că îţi dai seama şi din poză de ce ingrediente ai nevoie, însă le voi trece şi mai jos

Aperitive cu creveţi şi castraveţi şi crema de brânză

Timp preparare: 5 minute Timp de gătire: 5 minute Timp total:10 minute
Porţii: 2-4

Ingrediente
•1 castravete (preferabil bio, deoarece coaja nu se va curăţa)
•½ cană de iaurt grecesc lăsat la scurs (se poate strecura cu ajutorul unui tifon sau al unui prosop, lăsându-l să se scurgă câteva ore. Se poate folosi şi cremă de brânză însă astfel eliminaţi probioticele din reţeta)
•1 linguriţă de mărar uscat (sau proaspăt)(opţional)
•un praf de sare de mare şi puţin piper
•10-12 creveţi (semipreparaţi)

Mod de preparare:
1. Se curăţă coaja castraveţilor din loc în loc pentru a obţine acel aspect în dungi
2.Se taie castravetele în felii de aproximativ 1cm grosime
3.Se amestecă iaurtul scurs sau crema de brânză împreună cu mărarul, sarea şi piperul.
4.Se pune câte o grămăjoară de iaurt peste fiecare felie de castravete, iar peste iaurt, câte un crevete (semipreparat)
5.Se serveşte imediat, sau se poate ţine la frigider pentru cel mult şase ore

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau