Jocul este una dintre cele mai importante activitati pentru dezvoltarea fizica, psihica si motorica a copiilor mici si a precolarilor. Jocul este totodata si un mod placut de a petrece timp de calitate impreuna cu cei mici si de a observa comportamentul acestora.

Prin activitatile de joaca cei mici invata sa gandeasca, sa se poarte, sa aiba rabdare. Jocul dezvolta creativitatea si imaginatia, stimuleaza gandirea cognitiva si ajuta la deprinderea abilitatilor. Deci aceasta activitate nu trebuie sa lipseasca copiilor. Fie ca se desfasoara in casa sau afara, jocul reprezinta un mod placut de a petrece timpul si este cea mai potrivita metoda de invatare pentru copiii mici si prescolari.

Si pentru ca temperaturile sunt tot mai placute, prichindeii  trebuie stimulati sa se joace in aer liber cat mai mult timp. Jocurile clasice precum sotron, baba oarba, v-ati-ascunselea, ratele si vanatorii, pot lua locul pentru cateva ore tabletei si televizorului. Aceste jocuri sunt apreciate de copiii mici, amuzante pentru prescolari si foarte distractive pentru scolari. Deci sunt cel mai placut mod de a face miscare, de a comunica si de a lega prietenii.

  1. Sotronul este un joc clasic apreciat deopotriva de fetite cat si de baieti, poate fi jucat cu stangacie de copii de 3-4 ani si cu maiestrie de cei mai mari de 9-10 ani. Pe langa faptul ca dezvolta atentia si concentratia, acest joc intareste musculatura picioarelor si imbunatateste echilibrul.
  2. Baba-oarba este un joc ce poate fi jucat cu usurinta de cel putin 3-4 copii. Este amuzant, si imbunatateste starea de atentie. De asemena ii ajuta pe copii sa se concentreze si pe simturile acustice si tactile. Experienta se dovedeste a fi pentru prichindei placuta si inedita!
  3. De-a v-ati ascunselea, este un joc unde copii dezvolta atentia, rapiditatea, indemanarile si ingeniozitatea. Este un joc care ii face pe ce mici sa fie competitivi si ii invata sa descopere placerea de se ascunde. Poate fi jucat si de prichindei si de copii mai mari, dar este apreciat si de adolescenti.
Citeste si:  Călătorește și îmbogățește-ți sufletul - la ce sunt bune calatoriile?
Articolul precedentAlergiile sezoniere la copii. Cum pot fi recunoscute si combatute alergiile
Articolul următorTrenduri sănătoase care nu sunt chiar atât de sănătoase

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau