Daca in timpul sarcinii femeia este de preferat sa evite pe cat posibil calatoriile cu avionul, o poate face totusi foarte usor si fara complicatii dupa nastere, de preferinta atunci cand copilasul a implinit doua luni de viata si cand are sub 9 kilograme. Este stiut faptul ca un copil sub doi ani nu va plati bilet sau supliment pentru a calatori cu avionul, insa dupa aceasta varsta el trebuie sa ocupe singur un loc si se va achita cu reducere costul unei calatorii. Desi medicii spun ca un bebelus poate calatori cu avionul inca de la 3 saptamani de la nastere, este recomandat totusi ca parintii sa nu faca acest pas pana cand micutul nu va fi implinit doua luni. La aceasta varsta el va face mai bine fata schimbarilor de altitudine sau eventualilor microbi care circula in interiorul aeronavei.

Daca in cazul regimului bagajelor se va tine cont de numarul de kilograme si de dimensiunile valizelor, in cazul copiilor are loc o lejeritate deja dorita de toata lumea. De exemplu, unele companii aeriene prefera sa accepte la bord un carucior pentru copil, in timp ce altele nu sunt de acord cu aceasta regula. La unele companii aeriene intalnim leagane sau patuturi speciale pentru copii, care pot fi prinse in centuri de siguranta. Asigurati-va totusi ca locul de langa dvs. este liber, achitati biletul pentru locul respectiv si montati in centuri scaunelul/cosul/leaganul copilasului, penru un plus de siguranta.

Citeste si:  Administrarea de antibiotice copiilor mai mici de 2 ani poate provoca afectiuni cronice

In cazul mancarii pentru bebelusi, regimul este la fel de flexibil. Sunt acceptate la bord bauturile copilasului (ceai, suc de fructe, lapte) sau mancarea sa specifica. In plus, mama va lua cu ea in avion scutecele absorbante, servetele uscate, servetele umede, termometru, un antitermic, o punga din plastic (pentru eventuale varsaturi), ceai calmant pentru bebelus, biberon, suzeta, hainute de schimb, o caciulita de rezerva, gentuta termoizolanta, jucaria preferata, un media player cu melodii pentru bebelusi. De notat este faptul ca toate aceste obiecte necesare nou-nascutului pot incapea foarte bine intr-un rucsac, acesta din urma facand parte din categoria bagajelor de mana si astfel fiind permis la bord.

Citeste si:  Un ghid al unei mame adevărate care vrea să fie eco-friendly

Atitudinea mamei in timpul zborului trebuie sa fie una relaxata si este de preferat ca ea sa tina la piept copilasul, mai ales in timpul decolarii si al aterizarii. Se prea poate ca nou nascutul sa perceapa in felul sau schimbarea atmosferei, a altitudinii, a temperaturii si in general a intregului cadru care il inconjoara. In acest caz mama ii va vorbi calm, fara teama, fara a-l zgaltai si fara a se pierde in explicatii greoaie si inutile. Este suficient sa ii vorbeasca normal.

Articolul precedentPrima bona a bebelusului
Articolul următorLuxatia congenitala de sold

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau