Ingrediente:
– 800 g muschi de vitel
– 1 lingurita sare
– piper
– ulei
– 100 g fructe uscate
– 50 g stafide
– 2 linguri coniac
– 2 linguri apa
– 75 g bacon crud
– 500 g foietaj
– 1 galbenus
– 1 lingura smantana
Preparare:
Pentru umplutura se inmoaie fructele uscate in coniac si apa si se lasa sa se marineze acoperit 1-2 ore. Apoi se toaca marunt. Se condimenteaza carnea si se prajeste in grasime incinsa aproximativ 3-5 minute. Se scoate si se lasa sa se racoreasca.
Se intinde o foaie de foietaj astfel incat sa corespunda lungimea muschiului. La mijlocul foii se aseaza feliile de bacon, deasupra se intind fructele uscate, apoi se aseaza muschiul si la sfarsit se inveleste cu foietajul. Marginile prea lungi se taie. Muschiul astfel pregatit se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se unge cu galbenus.
Se introduce in cuptorul incins si se coace 20-25 minute. Cand este gata se scoate si se lasa sa se aseze 5-10 minute apoi se transeaza felii potrivite.
Se serveste cu garnitura de legume.