Ingrediente:
– 1,5 litri ulei
– 1 kg cartofi rosii mari
– 2 kg midii
– 2 catei de usturoi
– 2 linguri ulei de masline
– 1-2 fire patrunjel
– 1-2 fire cimbru
– 1-2 fire rozmarin
– 2 foi dafin
– 150 ml vin alb
– sare
– piper
Preparare:
Se toarna grasimea in friteuza si se incinge bine. Se poate folosi in loc de friteuza o oala mare. Se decojesc cartofii, se spala, se lasa sa se scurga si se taie pe lung in fasii groase de 1 centimetru jumatate.
Se spala bine midiile, folosind o periuta pentru a curata eventualele urme de nisip. Se indeparteaza apoi filamentele. Se elimina exemplarele deschise care nu sunt potrivite pentru consum. Se curata si se toaca usturoiul si se caleste in ulei dupa care se adauga verdeturile si se stinge cu vin alb. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se aseaza midiile in aceasta zeama si se acopera cu un capac. Se lasa sa fiarba la foc moale timp de 6 minute. Spre sfarsitul timpului de fierbere, toate midiile trebuie sa fie deschise – cele ramase inchise se arunca deoarece nu sunt bune de consumat. Se scot midiile cu lingura de spuma si se aseaza intr-un castron.
Cartofii se prajesc in friteuza sau oala cu ulei incins, dupa care se scot pe o hartie sa se scurga de grasime. Se aseaza intr-un castron, se sareaza si se consuma alaturi de midii.