Chiar dacă vara a trecut, castraveţii se pot găsi încă la piaţă sau în hipermarket, aşa că această salată simplă şi gustoasă, poate fi pusă oricând pe masă. Cu doar câteva ingrediente, salata de castraveţi şi ceapă este un preparat numai bun atunci când timpul ne presează. Eu am încercat şi varianta cu pui la grătar, atunci când nu am avut vreme de un prânz mai elaborat. Unele reţete presupun scoaterea seminţelor din castraveţi, dar din punctul meu de vedere, tocmai seminţele sunt partea cea mai interesantă. Dacă însă deranjează, acestea pot fi scoase. Am mai văzut reţete asemănătoare, care conţin şi roşii, însă din cauza unor probleme de sănătate, nu am putut încerca respectiva variantă, dar cine vrea, poate adauga roşii cherry. Dressingul de oţet, miere şi condimente dă o aromă minunată castravetelui şi salata este una foarte uşoară şi proaspătă.

Citeste si:  Pui la ceaun cu usturoi

Salată de castraveţi cu ceapă, cu arome de usturoi şi mărar
Timp de preparare: 10 minute
Timp total:10 minute
Porţii: 4-6
Ingrediente
• 2-3 castraveţi, curăţaţi sau nu
• ½ de ceapă roşie sau albă
• ½ pahar de oţet de cidru de mere sau de oţet de vin alb
• ¼ pahar de ulei de măsline
• 2 linguri de miere, sau de îndulcitor din ştevie
• ½ linguriţă de sare
• ½ linguriţă de piper
• ½ linguriţă de usturoi granulat
• 2 linguri de mărar verde tocat
Mod de preparare
1. Castraveţii se taie pe lungime şi după aceea în bucăţele
2. Ceapa se taie felii subţiri
3. Se pun cele două într-un castron
4. Se amestecă bine într-un alt recipient oţetul, uleiul, mierea, sarea, piperul, usturoiul şi mărarul
5. Se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă bine legumele
6. Se pune salata la frigider pentru cel puţin două ore, ca să se întrepătrundă aromele
7. După cel puţin două ore, se poate servi, salata potrivindu-se de minune cu carnea la gratar.

Citeste si:  Cotlet de miel in foietaj
Articolul precedentSăculeţi cu Chia
Articolul următor5 greşeli de frumuseţe pe care să le eviţi iarna asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau