Reteta: Piure de conopida cu usturoi

Transforma conopida intr-un preparat cremos, sarac in carbohidrati, care poate inlocui piureul de cartofi. Aceasta reteta usoara are o aroma minunata data de uleiul de masline cu gust de usturoi, nu contine lactate, deci este si o garnitura vegana delicioasa.

6 portii

Ingrediente:
O conopida mare
3 linguri de ulei de masline si inca una pentru decor
2 catei de usturoi taiati felii
¾ lingurita de sare
½ lingurita de piper macinat
1 lingura de salvie proaspata tocata

Preparare:
Timp total: 20 minute
1. Se pune o oala cu apa la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca, se pune conopida rupta in buchetele si se fierbe 10-12 minute, sau pana cand este foarte moale.
2. Intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Se scade focul la mediu spre minim si se adauga usturoiul. Se gateste pana cand incepe sa se rumeneasca, 1-2 minute. Se ia tigaia de pe foc. Se toarna uleiul si usturoiul intr-un blender, peste buchetelele de conopida scurse in prealabil. Se adauga sarea si piperul. Piureul de conopida se scoate intr-un bol si se adauga salvia tocata. Daca doresti poti sa presari pe deasupra putin ulei de masline pentru aspect.

Citeste si:  Cartofi surpriza

Conopida contine fibre, proteine, acid folic, vitamina C, vitamina A, calciu, fier si potasiu.

Articolul precedentIncearca glicerina pentru tratarea pielii uscate
Articolul următorDieta ovo-lacto-vegetariana – o optiune sanatoasa

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau