Bebe un an, nu mananca, nu ia in greutate

Pagina de start Forumuri Mamici Bebe un an, nu mananca, nu ia in greutate

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
  • Autor
    AlexandraSerban
    Participant

Buna seara! Va rog sa ma sfatuiti cum stiti mai bine. Am o bebelina de un an si o luna. Alaptata exclusiv si diversificata de la 6luni. Analizele la sange sunt ok, o slaba anemie, valoare 10,2, plus colesterol ridicat. De unde?!?! Nu stim, tinand cont ca ea de o luna a inceput sa mai manance cate ceva. La varsta de un an avem 7500g si 73cm. Este activa si toata ziua merge de a busilea. Chiar daca mananca, oricat ar fii, este prea putin ptr ea, nu ia in greutate deloc. Daca la o masa mananca 90g de mancare. Imediat cand nu mai vrea, incepe sa planga si nu mai deschide gurita. Am incercat si blw, dar se plictiseste , arunca tot pe jos. Sunt deprimata total cand vad ca nu reusim sa punem macar un gram. Va multumesc! O seara buna!

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Buna seara. Sa va pot spune ceva mai clar am nevoie de cateva informatii: ce greutate a avut la nastere, pana acum o luna ce manca si cat manca, in prezent de cate ori pe zi mananca si ce anume, ce mancare ii dati? Doar mancare sau si lapte? Si va rog sa imi spuneti si ce valoare are colesterolul. Un medic a vazut-o pana acum?

AlexandraSerban
    Participant

S a nascut cu 2880g,48cm, am iesit din maternitate cu 2650g. Am nascut cu doua saptamani inainte de termen. A fost hranita doar cu lapte matern, fara lapte praf si suzeta, nu le a acceptat. Pana acum o luna a refuzat alimentele, isi facea scarba, plangea cand vedea mancarea. Am facut mancare doar ptr ea, legume, fructe, carne , toate cele mentionate la aburi, coapte. Acum ii dau mancarea noastra, fara sare. Incerc sa gatesc cat mai sanatos, deoarece asa mai gusta si ea.pe langa cat mananca, adica max 80-90g la o masa, ii dau si lapte matern. mai mananca iaurt , dar tot pe reprize, de ex ia 10lingurite, apoi se satura.mai tarziu incerc , dar nu mai vrea.colesterol total 218,colesterol ldl 143, lipide total 723, trigliceride 143. La recomadarea pediatrului am facut analizele. A spus ca nu nimic fff grav, posibil sa nu vrea sa manance inca.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Poate fi si o dislipidemie familiala(adica valori crescute ale colesterolului mostenite, daca este cineva in familie cu aceasta problema), se mai poate sa aiba intoleranta la anumite alimente si din aceasta cauza sa nu asimileze. De ce lipseste sarea in mancare? Puteti sa puneti pentru gust poate asa o sa ii placa mai mult sa manance.
    Scaunele sunt normale? De aspect si consistenta normala? Si mai spunti-mi de cand nu a mai luat in greutate.
    Pana atunci sfatul meu este sa mai incercati diverse combinatii de mancare pana prinde gusturi care ii plac, in acelasi timp sa fie si o alimentatie normala. Si dupa aceea sa ii mai repetati inca o data analizele inclusiv enzimele hepatice si pancreatice.

AlexandraSerban
    Participant

Scaunele sunt normale, ca si consistenta si culoare, sunt prezente zi de zi. Am facut si analiza la urina (urocultura a iesit ok, dar la urina sediment au iesit bacterii prezente, la urina biochimie nitrii pozitiv, leucocite 500, hematii 10) si copro, a iesit ok. Pun sare dar putina, atat cat sa mi placa mie, si eu mananc mai nesarat. Oricum am facut un progrese majore avand in vedere ca mananca la o masa aprox 10 lingurite de ciorba. O sa incep munca, o sa fiu plecata cam 7ore la servici. Sper ca va evolua mai mult cu mancarea. In patru luni a luat un kilogram si un pic, in noiembrie avea de ex 7200, acum are aproximativ 7500g. Sotul are colesterolul ridicat, exista posibilitatea sa il fiii mostenit pe el. Am facut un set de analize complete, dar le vom repeta. Va multumesc!

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Dupa anlizele urinii a avut o infectie urinara. Cu rabdare si combinatii diverse de mancare cu siguranta o sa progresati si mai mult si o sa inceapa sa ia si in greutate. Oricum sa stiti ca mai depinde si de parinti, daca dumneavoastra, tatal sau amandoi aveti un metabolism mai accelerat, adica nu luati in greutate chiar daca mancati mai multicel si va pastrati o greutate mai scazuta, poate mosteni si acest aspect.
    Referitor la colesterol, exista o probabilitate foarte mare sa fi mostenit de la tatic, pentru ca momentan nu exista nimic care sa indice ca valorile colesterolului ar fi crescute pe baza unei afectiuni.

AlexandraSerban
    Participant

Va multumesc din suflet ptr sfaturi si timpul acordat. Si pediatra era convinsa ca are infectie urinara, doar ca urocultura a iesit curata si nu a putut identifica germenele, ptr a prescrie un tratament. Tati mananca mult si nu se ingrasa, si eu cat am fost mica am avut episoade asemanatoare (lipsa poftei de mancare plus greutate mica la nastere 2600g), dupa relatarile mamei mele. Va doresc toate cele bune si inca o data multumesc!

Vizualizare 7 articole - 1 la 7 (din 7 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE