Oricare ar fi stilul tău de viaţă, să ai grijă de tine este ceva minunat. De aceea ar trebui să înveţi despre perierea uscată. Dacă nu face parte din rutina ta zilnică, ar trebui să faci ceva în privinţa asta.
La suprafaţă, perierea uscată desfundă porii şi exfoliază pielea, dându-i strălucire şi făcând-o mai fină şi mai catifelată. La interior, perierea uscată stimulează sistemul limfatic, astfel că grăbeşte procesul de eliminare al reziduurilor metabolice. În afară de asta, creşte circulaţia sângelui la nivelul pielii, lucru ce ajută şi la eliminarea toxinelor din aceasta. Perierea uscată mai ajută şi la înmuierea zonelor cu grăsime de sub piele şi asta, împreună cu eliminarea toxinelor, ajută la reducerea aspectului de coajă de portocală. Senzaţia dată de perie îţi stimulează sistemul nervos, pe lângă faptul că senzaţia este foarte plăcută. Unii specialişti cred că beneficiile acestui procedeu, merg până la îmbunătăţirea digestiei.
Lucrul care îmi place mie cel mai mult? Perierea uscată, fără nici un dubiu, calmează mintea. Chiar şi actul în sine, de periere blândă, se poate transforma într-unul de meditaţie, ajutându-te să îţi eliberezi mintea de stres şi făcând-o mai puţin rigidă. Te vei simţi răsfăţată, fericită şi nerăbdătoare să vezi ce o să îţi aducă ziua mai departe.
Şi? Cum se face? În primul rând o să ai nevoie de o perie bună pentru corp. Alege una cu peri naturali, deoarece va fi mai blândă pentru pielea ta. Înainte de baie, periază-ţi tot corpul, începând cu picioarele şi urcând uşor făcând mişcări largi. Asigură-te că atât pielea cât şi peria, sunt uscate. Întotdeauna periază către inimă, astfel încurajând circulaţia limfei către canalele principale ale sistemului limfatic. Evită să îţi periezi faţa ( dacă nu ai o perie specială pentru aşa ceva) şi alte zone sensibile. Foloseşte o presiune mai mare în zona picioarelor, a braţelor şi a părţii dorsale şi mai puţină presiune pe faţa şi spatele torsului. Când termini, pielea ta ar trebui să aibă o culoare rozalie strălucitoare, însă nu ar trebui să fie roşie şi iritată. Poţi să te periezi între două minute şi 30 de minute şi chiar mai mult. Fă aşa cum simţi că e bine. După fiecare sesiune de periere uscată, fă un duş ca să îţi cureţi pielea după eliminarea toxinelor, care au fost eliberate în timpul masajului.
Este important să aloci suficient timp acestei activităţi în care să te scufunzi cu adevărat, în loc să o faci în timp ce te gândeşti la ce ai de făcut în ziua următoare. Încearcă să te concentrezi la ce faci- ascultă melodii calmante, aprinde beţişoare parfumate şi fă orice e necesar ca să te calmezi, astfel că perierea uscată se va transforma în partea preferată a zilei.