Ingrediente:
– 800 g muschiulet de porc
– 3 linguri ulei
– 1 legatura cimbru
– 1 legatura rozmarin
– 1 capatana usturoi
– 150 g unt moale
– 100 g paine alba fara coaja
– 1 lingura piper boabe
– sare
– piaper
Preparare:
Se incinge uleiul in tigaie si se prajesc muschiuletii pe toate partile dupa care se condimenteaza. Se adauga 3 fire de cimbru, unul de rozmarin si jumatate de capatana de usturoi dupa care se mai lasa pe foc 5 minute. Se scot si se aseaza pe o tava care se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute pentru a se fragezi bine.
Se bat 150 g unt cu putina sare, se inglobeaza frunzele de cimbru, boabele de piper zdrobite, sare si painea macinata. Amestecul se pune intr-o punga, se aplatizeaza cu sucitorul si se da la frigider pentru a se intari.
Inainte de a se servi, carnea se acopera cu aceasta crusta si se aseaza pe gratarul din cuptor pentru a se rumeni frumos.