Paştele se apropie cu rapiditate şi magazinele au devenit un real câmp minat cu tentaţii. Cu toate astea, nu înseamnă că acea perioadă trebuie să fie una plină de mâncare nesănătoasă.
Cuib cu ouă de Paşte cu caramel şi cremă de cocos – reţetă raw
Cu un înveliş raw delicios din cacao bogată în magneziu, nucă de cocos, curmale, umplutură de caramel şi cremă de nucă de cocos, aceste cuiburi de Paşte sunt un înlocuitor perfect şi sănătos pentru cele de ciocolată din comerţ.
Cuib cu ouă de Paşte cu caramel şi cremă de cocos – reţetă raw
Timp preparare: 30 minute
Timp hidratare:2-4 ore
Timp aşteptare: 1-2 ore
Porţii: 6 cuiburi sau 12 mini cuiburi
Ingrediente:
Înveliş de cacao:
¾ cană fulgi de cocos
½ cană fulgi de cocos
1/3 cană de pudră de cacao
1/3 cană curmale deshidratate
3 linguriţe de ulei de cocos lichid
1 linguriţă de unt de cacao lichid
½ linguriţă extract de vanilie
Un praf de sare de mare
Umplutura de caramel
¼ cană caju (lăsate la înmuiat 2-4 ore)
½ curmale deshidratate
¼ cană de îndulcitor (sirop raw de agave, sirop de arţar organic sau sirop de orez brun)
½ linguriţă de extract de vanilie
¼ cană de ulei de cocos lichid
Un praf de sare de mare
Crema de cocos:
4 linguriţe de unt de cocos, 3 linguriţe de îndulcitor (nectar de cocos sau sirop raw de agave)
Decorare:
¾ cană de fulgi de cocos
Preparare:
Pentru a prepara învelişul de cacao: pune curmalele într-un robot de bucătărie timp de 30 de secunde până când sunt bine mărunţite, însă nu pastă. Acum adaugă vanilia, uleiul de cocos şi untul de cacao şi mixează-le 20 de secunde, până când consistenţa este aproape ca o pastă. Acum adaugă şi ingredientele uscate şi amestecă-le. Pune nişte folie de plastic alimentar în tava pentru brioşe şi împarte compoziţia în 6 forme. Presează bine compoziţia în forme. Aceasta nu va sta încă foarte bine în formă, însă după ce o vei băga la frigider, se va întări.
Pentru a prepara umplutura de caramel: Pune toate ingredientele în afară de uleiul de cocos şi untul de cacao, în blender şi amestecă-le bine. Dă blender-ul la viteza cea mai mică şi toarnă uşor uleiul de cocos şi untul de cacao şi lasă-le să se amestece bine cu restul ingredientelor. Pune compoziţia în învelişul de cacao din formele de brioşe şi pune-le la frigider timp de 1-2 ore.
Pentru a prepara crema de cocos: Într-un bol mic amestecă untul de cocos cu îndulcitorul şi pune câte o lingură din cremă în mijlocul umpluturii de caramel.
Înainte de a le servi, presară pe deasupra fulgii de nucă de cocos. Aceste cuiburi delicioase se ţin la frigider până când se servesc, deoarece uleiul de cocos se topeşte la temperatura camerei.