O mamica a intrebat pediatrul: Dureri abdominale
Pagina de start › Forumuri › Mamici › O mamica a intrebat pediatrul: Dureri abdominale
- Acest subiect are 9 răspunsuri, 3 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 6 ani, 2 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
17 ianuarie 2018 la 8:27 PM #4356verzuliu.roKeymaster
Buna ziua! Am un baiat de 10 ani care are dureri abdominale frecvente…cam la 3 saptamani de aproape 2 ani. Am facut coprocultura, coproparazitologic, antigen Giardia dar totul a iesit normal. Cand are dureri este balonat si are gaze multe, urat mirositoare. Pofta de mancare nu lipseste doar ca evita carnea in aceste perioade. Pediatrul spune ca este durere abdominala functionala insa in ultima perioada chiar geme si in somn de durere. Alte simptome nu sunt, scaun de obicei nemodificat. Va rog ajutati-ma cu cateva sugestii!
17 ianuarie 2018 la 8:43 PM #4359Pediatrul VerzuliuParticipantBuna seara. Aceste dureri sunt declansate de ceva anume din alimentatie? De ce evita carnea? Aceasta ii provoaca simptomele? Este important acest aspect. Cand apar durerile cat dureaza? Trec de la sine sau cu ajutor medicamentos? Cate scaune pe zi are? Cand apar durerile nu se modifica deloc scaunul?
Este important sa imi dati aceste detalii pentru a putea sa va fac o recomandare.17 ianuarie 2018 la 10:16 PM #4361gParticipantBuna seara!
Baiatul meu accepta carnea in alimentatia de zi cu zi, ii place chiar foarte mult carnea de curcan insa cand il doare burta nu o accepta.
Durerile il tin 3-4 zile; ii dau no spa, metroclopramid( are si senzatie de greata) si debridat la indicatiile pediatrului.
Scaun normal are unul pe zi normal dar sunt zile in care are si cate doua, uneori au culoare galbena si miros urat dar consistenta normala.17 ianuarie 2018 la 10:29 PM #4362gParticipantMentionez ca atunci cand se simte rau ii sunt afectate activitatile zilnice si sta in pat.
18 ianuarie 2018 la 10:49 AM #4363Pediatrul VerzuliuParticipantBuna ziua. Analizele de sange i-au fost facute? In special enzimele pancreatice, hepatice si bilirubina. Daca nu as recomanda sa se faca si acestea. Scaunele galbene pot avea cauza biliara. Se poate ca aceasta sa nu functioneze cum trebuie.
18 ianuarie 2018 la 10:54 AM #4364gParticipantAnalize de sange a facut anul trecut: hemoleucograma, glicemie proteina c reactiva si vsh.
Vsh si trombocitele aveau valori crescute insa medicul a spus ca este in regula deoarece fusese recent racit.
La ecograf totul este in regula, inclusiv colecistul.18 ianuarie 2018 la 7:41 PM #4366Pediatrul VerzuliuParticipantEu recomand sa fie repetate analizele din nou, efectuate inclusiv cele de care am mentionat mai sus. Ecografia tot anul trecut a fost facuta? Daca da recomand sa fie facuta din nou. Trebuie sa existe o cauza pentru aceste episoade si trebuie depistata si incercati sa depistati totusi, poate exista un aliment sau mai multe care provoaca aceste episoade. Poate in ziua debutului mananca ceva anume, sau conauma acelasi aliment timp de cateva zile la rand pana la debutul episodului.
19 ianuarie 2018 la 3:30 PM #4371gParticipantMultumesc mult pentru indrumari.
1 martie 2018 la 2:30 PM #4593gParticipantBuna ziua,
Am fost la medicul gastroenterolog cu copilul si ne-a dat sa faca un set complex de analize printre care cele recomandate de dvs. dar si test de intoleranta la gluten si test genetic pentru intoleranta la lactoza.
Toate analizele au iesit bine, insa la testul genetic pentru intoleranta la lactoza a iesit, genotip 13910 C/C(homozigot). Avand in vedere durerile abdominale recurente, meteorismul abdominal si starea de greata considerati ca rezultatul testului genetic confirma intoleranta la lactoza?
Doar pe saptamana viitoare ajungem la medicul gastroenterolog si mi-ar fi de folos parerea dumneavoastra deoarece in ultima luna s-a simtit rau in mod repetat.
Multumesc!1 martie 2018 la 4:11 PM #4594Pediatrul VerzuliuParticipantBuna ziua! Genotipul 13910 C/C (homozigot) inseamna ca exista o predispozitie genetica primara pentru intoleranta la lactoza.
Intoleranta la lactoza este data de deficitul lactazei, care are rolul de a produce transformarea(hidroliza) lactozei pana la glucoza si galactoza.
Gastroentorologul va poate recomanda si confirmarea diagnosticului prin testul de absorbtie a lactozei sau testul de malabsorbtie a lactozei.
Si ca recomandari o sa fie reducerea aportului de lactate(care poate confirma si diagnosticul) si probabil suplimente enzimatice. -
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.