Vreau ca fiul meu sa fie obsedat de ceea ce iubeam eu in copilarie

Una dintre marile bucurii de a fi tata: sa am ocazia sa reexperimentez pasiunile tineretii mele prin ochii copilului meu.

Cand eram mai tanar nu imi placea ceva anume prea mult timp. Ma plictiseam repede de lucruri intorcandu-le de o parte pe alta pana cand isi pierdeau sensul. Treceam la urmatorul. Si tot asa. Eram obsedat de nou si de noi experiente.

Acum, sunt tata a doi copii si vreau sa le placa ceea ce imi placea si mie. Il las pe fiul meu cel mare, Mihai, in varsta de 12 ani, sa se uite prin cutiile mele de benzi desenate, ma joc cu el cu vechile mele figurine de actiune Star Wars si urmarim multe episoade din The simpsons. A fost un mod usor de a ma simti aproape de el, de a-l vedea reactionand in acelasi mod ca si mine cand eram de varsta lui.

Citeste si:  5 moduri de a fi un tată vitreg ideal

A fost la fel de interesant si in cazul fiului meu mai mic, Mathiew, de 7 anisori, sa facem lucruri pe care eu le-am iubit . Cand avea 5 ani, i-am aratat o colectie de reviste comice Marvel. El s-a uitat la personaje precum Iron Man si Luke Cage si m-a rugat sa ii citesc din ele. Atat de mult i-au placut anumite pasaje inca le repeta tot timpul prin casa.

Baietii mei sunt, de asemenea, curiosi si de obsesiile mele actuale. L-am lasat pe Mihai sa urmareasca cateva episioare ale unei emisiuni de comedie de care s-a indragostit. Preferatul lui era gazda emisiunii. A cerut sa vada si mai mult dar i-am spus ca anumite emisiuni nu sunt potrivite pentru el. Acest lucru l-a facut sa vrea sa urmareasca si mai mult din emisiunea de comedie.

Citeste si:  Cum lucrezi eficient de acasă când rămâi singur cu copilul ?

 

Spune-ne in comentarii: tie ce ti-a placut sa faci in copilarie si vrei ca fiul tau sa faca acum?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau