Febra si pete rosii pe corp copil 4 luni jumate
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Febra si pete rosii pe corp copil 4 luni jumate
- Acest subiect are 1 răspuns, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 5 ani, 12 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
29 aprilie 2018 la 10:20 AM #4795Lavylavy LavylavyParticipant
Buna ziua.Am o fetita de 4 luni jumate alaptata cu lapte praf.Vineri 6 aprilie a inceput sa ii curga un ochisor si nasul.Initial am crezut ca este racita.Luni saptamana trecuta a facut febra 38.8 si i am administrat supozitoare paracetamol.Spre seara au inceput sa ij apara puncte rosii pe burta.Febra oscila de la 38.8 38.5 la 37.5 sau 37.6.A doua zi i au aparut puncte pe tot corpul care s au transformat in pete mari si rosii.Am mers cu ea in urgenta.Precizez nu locuiesc in Romania.I au facut analuza de sange,au controlat o in gat si urechi.Au spus ca are un virus infectios sa continui cu paracetamol si sa astept o zi sa vad daca petele dispar.Nu au disparut parca mai mult s au inmultit.Febra era tot asa cand mare cand mica.Am mers la medicul de familie care m a trimis la un spital de boli infectioase.Dupa analize amanuntite diagnosticul a fost acelasi.Virus.Pe langa febra si petele de pe corp ii curgea nasul si tusea.Am continuat paracetamolul si mi au zis sa ma intorc in 48 de ore daca se agraveaza si ca virusul poate sa tina si pana la 8 sau 10 zile.Petele de pe burta i au disparut pana seara.Febra incepea sa scada.Mai facea maxim o data pe zi 38.00 si o singura data a mai facut 38.5.Acum i au disparut si petele de pe maini si picioare iar de aproximativ 2 zile nu a mai facut nici febra.Pana azi de dimineata.I am dat ultimul paracetamol la 12 noaptea si trebuia sa ii mai dau la 6 ore.Am decis sa opresc gandindu ma ca este prea mult azi fiind a opta zi si vazand ca nu mai facuse febra.Insa cum nu i am mai dat febra a crescut iar la 38.5.I am administrat imediat un paracetamol si febra a scazut iar.Acum sunt ingrijorata din ce cauza febra a revenit…Oare virusul nu a disparut definitiv…In rest este bine.Mananca rade si este activa.Pana la cate zile este bine sa ii administrez paracetamol ? Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un sfat
3 mai 2018 la 3:14 PM #4839Pediatrul VerzuliuParticipantBuna ziua. Au spus ca este ceva infectios, dar nu au spus si ce anume? Paracetamolul trateaza doar febra, nu si problema care duce la aparitia ei. O cultura din gat sau secretii nazale a fost recoltata? Mai faceti o pauza de la paracetamol, nu este bun in exces ai mergeti din nou la un alt medic. La un pediatru pentru un consult, analize de sange si un exudat faringian.
-
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.