Ţi se potriveşte machiajul sau te îmbătrâneşte?

Prima greşeală este aplicarea incorectă a fondului de ten. O aplicare prea compactă se va fixa în liniile fine ale tenului şi îi va diminua luminozitatea. Nu este nevoie să acoperi fiecare mic detaliu al feţei tale cu fond de ten. Atunci când cumperi fondul de ten, ai grijă să nu le alegi pe cele pe care scrie „mat”, „aspect catifelat” sau „de durată”; îndreaptă-ţi privirea pe cele care sunt concepute pe bază de pigmenţi de lumină şi se găsesc sub formă lichidă, nu pudră sau altceva. Dacă ai tenul uscat, fondul de ten poate părea neuniform şi îţi poate accentua decolorarea, prin urmare exfoliază-ţi tenul de două sau trei ori pe săptămână şi tot timpul aplică o cremă hidratantă după curăţare. Pentru zona de dedesubt a ochilor, unde de obicei avem cearcăne, e indicat să folosim un creion de ochi – highlighter – ce foloseşte particule iluminatoare, şi nu culori opace. Acest truc te va ajuta să-ţi estompezi pungile de sub ochi sau culoarea uşor vineţie.

Citeste si:  10 idei ingenioase care rezolva problemele comune de frumusețe

O nuanţă mai închisă de ruj face ca buzele să pară mai mici decât în realitate. Pentru a da impresia de buze pline, alege o nuanţă deschisă de ruj sau lipgloss precum cele de culoarea piersicii, roz sau roşu intens. Un truc pe care îl folosesc unii make-up artişti, constă în aplicarea unui creion iluminator pe buza superioară, ca şi cum ai contura-o, apoi treci cu degetul uşor peste el.

O piele tânără reflectă luminozitate. Pudra în schimb, privează reflecţia luminii şi tinde să mărească liniile tenului. În cazul în care pudra era ultimul pas pe care-l făceai în finalizarea machiajului în liceu, acum este destul de greu să te dezobişnuieşti de acest lucru. În schimb, poţi încerca să mai reduci din utilizarea ei, rezumându-te la nas şi bărbie.

Citeste si:  Sfaturi pe care trebuie să le cunoști pentru un păr sănătos

Pentru a nu atrage atenţia asupra liniilor mai închise la culoare din zona ochilor, aplică rimelul mai mult pe genele superioare şi pune mai puţin accent pe cele inferioare.

Un blush de culoarea trandafirului, mai rozaliu, poate da viaţă tenului tău. Şi aplicat corect, acesta poate da o îmbunătăţire a tenului. Aplică blushul în mişcări circulare înspre tâmple, folosind o pensulă pufoasă şi mare.

Marginile buzelor se atenuează o dată cu vârsta, şi orice surplus de lipstick se poate duce uşor. Pentu a evita acest lucru, foloseşte-ţi degetul sau o pensulă de buze, pentru a nu depozita prea mult pigment.

Articolul precedent5 motive pentru care un bărbat nu trebuie să se radă pe piept
Articolul următorChiar este sănătos ceea ce bem?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau