Dermatita atopica
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Dermatita atopica
Etichetat: Dermatita atopica
- Acest subiect are 1 răspuns, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 7 ani, 3 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
24 ianuarie 2017 la 8:08 PM #1174mamiciParticipant
Buna ziua
Fetita mea de 1 an si 6 luni, a facut dermatita atopica incepand de la 1 an si 2 luni, am fost cu ea la diversi doctori, s-a confirmat ca e dermatita atopica, dar in afara de sfaturi ce creme as putea folosi(ulei de dus Bioderma,Atoderm Intensiv Bioderma,Fucidin,Nidoflor,Elocom), n am primit.Am fost la pediatru si dermatolog,ni s-a recomandat sa facem panelul alimentar si respirator,care au iesit bine,nu arata nicio alergie.In schimb are oxiuri,i-am facut tratament,dar dermatita inca persista.Va rog frumos sa mi spuneti si recomandarea dumneavoastra.
multumesc24 ianuarie 2017 la 8:50 PM #1185Pediatrul VerzuliuParticipantBuna seara,
Principala cauza a dermatitei este de regula factorul ereditar. Chiar daca panelul a iesit bine, pe langa factorii alimentari si cei aerieni mai exista si alti factori care pot cauza, cum ar fi: agenti de curatare, detergenti, parfumuri, materiale sintetice, temperaturi extreme. La primul episod de dermatita nu va amintiti sa fi fost vreun factor care ar fi putut sa o declanseze? Unul dintre cei enumerati mai sus sau oricare altul?
Uleiul de dus sa il folositi tot timpul pentru ca ajuta. Cele mai des utilizate pentru dermatita atopica sunt: topice cu cortizon si comprese umede, creme cu tacrolimus sau pimecrolimus, iar un factor la fel de important evitarea factorilor iritanti enumerati mai sus.
Cel mai optim tratament il puteti primi doar in urma unui consult. Nu luati tratamente de pe internet de la persoane neavizate.
Dermatita atopica poate fi tinuta sub control prin tratament si poate disparea cu varsta. -
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.