Cate mese trebuie sa aiba copilul?
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Cate mese trebuie sa aiba copilul?
- Acest subiect are 8 răspunsuri, 3 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 7 ani, 3 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
26 ianuarie 2017 la 8:05 PM #1290mamiciParticipant
Cate mese trebuie sa aiba copilul meu acum ,la 7 luni?si ce sa contina acestea?
A intrebat Simona.26 ianuarie 2017 la 10:06 PM #1322Pediatrul VerzuliuParticipantDraga Simona ai inceput diversificarea copilului? De cat timp si in prezent care sunt mesele lui pe parcursul unei zile? Am nevoie de aceste informatii pentru a putea sa iti raspund.
27 ianuarie 2017 la 9:18 PM #1399SimonaParticipantEl acum are introdus dimineata fructele, pranzul:legume cu carne/galbenus ou/branza si gustare iaurt
27 ianuarie 2017 la 9:19 PM #1400SimonaParticipantSi am inceput diversifocarea la 5luni si 2s
27 ianuarie 2017 la 9:25 PM #1401Pediatrul VerzuliuParticipantDaca greutatea copilului este normala aceste 3 mese sunt in regula. In paralel cu aceasta alimentatie nu folositi si formula de lapte? La varsta lui ar trebui sa aiba cam 2g proteine/ kg pe zi, cam 4g lipide/kg/zi, iar glucide cam 12g/kg/zi si bineinteles electroliti si oligoelemente cum ar fi calciu, potasiu, sodiu, magneziu. Iar fierul 10mg/zi. Aceste valori sunt recoamndate la copilul nascut cu greutate normala si la termen.
29 ianuarie 2017 la 5:20 PM #1496SimonaParticipantDa ii dau si lapte praf! Are 8,150kg la 7 luni..este ok greutatea? Cand este bine sa introduc si cina?
29 ianuarie 2017 la 5:26 PM #1497Pediatrul VerzuliuParticipantDaca la nastere greutatea lui a fost normala(nu a fost nascut prematur) este in regula. De obicei greutatea de la nastere se dubleaza in jurul varstei de 5 luni. Iar in luna a 6-a si a 7-a bebe mai ia in greutate intre 450-900 grame pe luna. Puteti introduce si cina, dar sa nu fie ceva greu si in cantitate mare.
29 ianuarie 2017 la 5:39 PM #1498SimonaParticipantOk multumesc! As dori sa pun o alta intrebare! Copilul este racit si tuseste des,am fost la pediatru dar mi-a spus doar sai pun apa in nas si atat..dar asa nu trece! Ce as putea sai dau??
29 ianuarie 2017 la 5:43 PM #1499Pediatrul VerzuliuParticipantDaca tusea nu este foarte deranjanta si bebe nu tuseste des incercati doar cu ceai caldut(dar nu in cantitati mari), supe caldute si evitati variatiile mari de temperatura. Daca tuseste des un siropel de tuse este sufiecient.
-
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.