Cate mese trebuie sa aiba copilul?

Pagina de start Forumuri Mamici Cate mese trebuie sa aiba copilul?

Vizualizare 9 articole - 1 la 9 (din 9 în total)
  • Autor
    mamici
    Participant

Cate mese trebuie sa aiba copilul meu acum ,la 7 luni?si ce sa contina acestea?
    A intrebat Simona.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Draga Simona ai inceput diversificarea copilului? De cat timp si in prezent care sunt mesele lui pe parcursul unei zile? Am nevoie de aceste informatii pentru a putea sa iti raspund.

Simona
    Participant

El acum are introdus dimineata fructele, pranzul:legume cu carne/galbenus ou/branza si gustare iaurt

Simona
    Participant

Si am inceput diversifocarea la 5luni si 2s

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Daca greutatea copilului este normala aceste 3 mese sunt in regula. In paralel cu aceasta alimentatie nu folositi si formula de lapte? La varsta lui ar trebui sa aiba cam 2g proteine/ kg pe zi, cam 4g lipide/kg/zi, iar glucide cam 12g/kg/zi si bineinteles electroliti si oligoelemente cum ar fi calciu, potasiu, sodiu, magneziu. Iar fierul 10mg/zi. Aceste valori sunt recoamndate la copilul nascut cu greutate normala si la termen.

Simona
    Participant

Da ii dau si lapte praf! Are 8,150kg la 7 luni..este ok greutatea? Cand este bine sa introduc si cina?

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Daca la nastere greutatea lui a fost normala(nu a fost nascut prematur) este in regula. De obicei greutatea de la nastere se dubleaza in jurul varstei de 5 luni. Iar in luna a 6-a si a 7-a bebe mai ia in greutate intre 450-900 grame pe luna. Puteti introduce si cina, dar sa nu fie ceva greu si in cantitate mare.

Simona
    Participant

Ok multumesc! As dori sa pun o alta intrebare! Copilul este racit si tuseste des,am fost la pediatru dar mi-a spus doar sai pun apa in nas si atat..dar asa nu trece! Ce as putea sai dau??

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Daca tusea nu este foarte deranjanta si bebe nu tuseste des incercati doar cu ceai caldut(dar nu in cantitati mari), supe caldute si evitati variatiile mari de temperatura. Daca tuseste des un siropel de tuse este sufiecient.

Vizualizare 9 articole - 1 la 9 (din 9 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE