Baietel, 6 luni, jet urinar slab

Pagina de start Forumuri Mamici Baietel, 6 luni, jet urinar slab

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
  • Autor

Intrebarea mea este legata de cum ar tb. sa fie jetul urinar la bebelusii de 6 luni (baietei).
    Am un bebe de 6.5 luni si jetul urinar este foarte slab…nici nu se poate numi jet. Mentionez ca este alaptat strict cu lapte praf de 4-5 ori pe zi, are greutate normala aprox.8 kg, pampersul este plin la fiecare schimb, nu am observat sa fie un jet discontinuu, nu are vreo infectie in zona intima, nu este decalotat (la baita doar tragem putin pielea si clatim cu apa, fara insa sa fortam), nu are niciun alt simptom.
    Este normal sa nu aiba jet puternic atunci cand urineaza?
    Multumesc anticipat pt. raspuns.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Buna seara! Ati mentionat doar de laptele praf, diversificarea lui bebe nu ati inceput-o? Ar fi trebuit inceputa la aceasta varsta.
    Referitor la urinat, ati obervat ca acesta a devenit slab de curand sau asa este dintotdeauna? Nu este normal ca jetul sa fie prea slab, insa cauza poate fi lipsa decalotarii. Puteti sa incepeti dumneacoastra decalotarea, putin cate putin la baita, fara sa fortati prea tare. Deasemnea puteti folosi si crema de galbenele. Faceti acest lucru in fiecare zi si dupa ce este macar putin decalotat, vedeti cum o sa fie jetul urinar.
    Bineinteles, o alta cauza poate fi si infectia urinara, dar daca nu ati observat ca jetul ar fi mai intrerupt sau ca pare sa il jeneze atunci cand urineaza, este mai putin probabila, principala suspiciune ramanand lipsa decalotarii.

Buna ziua,
    In primul rand va multumesc frumos pt. raspuns.
    In 2-lea rand doresc sa raspund punctual la mesajul dvs., astfel:
    -stim ca suntem putin in urma cu diversificarea; intre timp am inceput-o.
    -sincer, nu stiu cu exactitate de cand jetul este slab, am observat de aprox. 1 luna pt. ca a inceput sa urineze si in timp ce schimbam scutecul si asa am vazut.
    -cum am mentionat nu pare sa existe intrerupere si nici jena.
    -in ceea ce priveste decalotarea, va spun sincer ca nu stim cum este mai bine sa procedam, parerile am vazut ca sunt impartite, iar argumente sunt pt. ambele variante. Pt. moment am hotarat sa nu facem decalotarea…doar tragem pielea f putin si clatim.
    Avand in vedere cele de mai sus considerati ca exista riscul de complicatii, infectii? Ar fi indicat sa facem o analiza a urinei?
    O zi buna va doresc.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Buna seara! Daca preputul lui bebe este foarte strans asta este cauza pentru care jetul urinar este slab si o sa trebuiasca sa incepeti decalotarea.
    Daca nu este strans si vi se pare ca jetul este in continuare slab, da va sfatuiesc sa mergeti cu baietelul sa il vada un medic pentru a va asigura ca totul este in regula.
    Mai exista si varianta ca jetul urinar sa fie normal, exista multe cazuri in care parintilor li se pare ca jetul este slab, dar de fapt se constata ca acesta este normal, in urma unui consult

Vizualizare 4 articole - 1 la 4 (din 4 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE