Alimentație
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Alimentație
- Acest subiect are 3 răspunsuri, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 6 ani, 3 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
19 ianuarie 2018 la 8:18 AM #4369anissiasaraParticipant
Buna!
As avea nevoie de un sfat,am o fetiță de 4 ani care nu mănâncă decât gris cu lapte din biberon și foarte rar supa aleargă doar când vede mâncarea uneori mai ronțăie chipsuri,până la vârsta de 1an și 3 luni a mâncat orice apoi a inceput sa accepte unele alimente doar pasate,dar avea minim 2 mese mâncare gătita pe zi la 2ani și 6 luni a fost internată în spital,unde medicii au insistat să hrănesc copilul cu forța după externare a mai mâncat decât 1zi apoi am început să îi dau alimentele in blender cu lapte in biberon si supa cu lingura dar acum nu accepta decât gris cu lapte și nici nu vorbește foarte mult dar înțelege in 3limbi
Am fost cu ea la 2 medici NPI,primul medic a zis ca problemele in alimentație vin din cauza traumei din spital iar cea a limbajului din cauza tehnologiei deoarece avea acces la tableta oricând vroia,iar cel de al doilea medic a zis că sunt elemente din spectru autism… Dumneavoastra ce credeți?cum sa o conving sa mănânce și altceva?19 ianuarie 2018 la 4:27 PM #4372Pediatrul VerzuliuParticipantBuna ziua. Parerea mea este ca nu trebuie sa ne aruncam spre autism ci spre comunicare. Trebuie sa lucrati foarte mult cu fetita, sa comunicati mai bine spus si sa o antrenati in diverse activitati fara tableta, telefon sau laptop. Sunt tot felul de jocuri, de carti de desenat, carti cu figurine care o invata sa citeasca, ajutati-o sa isi gaseasca un hobby, o pasiune. Vorbiti mult cu ea, puneti-o si pe ea sa repete, antrenati-va cu ea in jocuri. Daca cunoasteti alta mamica care are si ea o fata poate se imprietenesc si ar fi de ajutor pt ea. Cat despre mancare trebuie dezobisnuita neparat de biberon. Incepeti treptat. Sunt castronele si canute speciale pt copii cu diverse desene, in care puteti sa ii puneti grisul cu lapte, mancarea ei preferata. Si treptat incepeti sa ii puneti diverse feluri de mancare. Un piure, un pilaf cu firicele de carnita, etc. Faceti-o sa inteleaga ca trebuie sa pape si ea mancare de oameni mari si incercati sa ii indiceti cat de buna e in timp ce o mancati dumneavoastra.
La gradinita merge? Cum se comporta acolo?19 ianuarie 2018 la 5:15 PM #4375anissiasaraParticipantLa grădiniță a rămas din prima zi fara nici o problema dar totul e ok până vine vorba de mâncare nici nu vrea sa intre in sala de mese apoi devine agitată și nu vrea sa mai participe in continuare la curs dar nu a mai fost la grădiniță deoarece medicul care a diagnosticato cu elemente din spectru autism a zis că îi face rău grădiniță și are nevoie de o persoana care sa se ocupe doar de ea nu de mai multi copii in același timp
19 ianuarie 2018 la 7:14 PM #4376Pediatrul VerzuliuParticipantEu zic sa incercati ce v-am scris mai sus, sa va straduiti cat puteti de mult si sa incercati sa integrati fata cu copii de varsta ei, daca nu la gradinita macar in parc sau daca aveti cunostiinte vizitati-le sau chemati-le in vizita. Daca dupa o luna in care ati incercat toate acestea fara rezultat va sfatuiesc sa mergeti din nou la un medic bun cu specializarea neuropsihiatrie infantila pentru o noua evaluare.
-
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.