Vaccinul ROR

Pagina de start Forumuri Mamici Vaccinul ROR

Vizualizare 8 articole - 1 la 8 (din 8 în total)
  • Autor
    mamici
    Participant

Buna! Am un baietel de un an si 11 luni caruia nu i-am facut inca vaccinul ROR. Eu sunt insarcinata si voi naste pe 9 martie. Din cate stiu vaccinul contine virusi activi. Daca vaccinez baietelul exista vreun risc sa fiu contaminata cu virusii activi din vaccin? Sper ca m-am facut inteleasa, multumesc!
    A intrebat Carmen.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Draga Carmen, vaccinul ROR este un vaccin cu virus viu atenuat, dar ar fi trebuit sa ii administrati vaccinul la varsta de 12 luni. Nu este nici un risc sa fiti dumneavoastra contaminata, nu se transmite virusul de la copil. Virusul introdus in organism este atenuat si este introdus pentru ca anticorpii sa ia contact cu el, ca atunci cand copilasul o sa intre in contact cu virusul, pe viitor, anticorpii vor lupta impotriva acestuia.

Vasiloiu Carmen
    Participant

Nu I-am facut vaccinul la un an deoarece copilul a intrat in colectivitate si mereu a fost cu mucisori, ori gat rosu, sau altele. Si acum a avut amigdalele cu puroi si a fost sub tratament cu antibiotic. Am teriminat tratamentul miercuri insa acum a ramas cu o tuse productiva (de 2 3 ori pe zi) si mucisori. Efectiv nu gasesc momentul potrivit pentru a-l vaccina. Avand in vedere ca acest vaccin are foarte multe reactii adverse imi e teama sa il fac atata timp cat copilul are muci, tuse…Mai are vreun sens sa ii fac acest vaccin la 2 ani -2 ani si ceva?

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Copilul trebuie sa fie complet sanatos in mometul administrarii vaccinului. La varsta de 1 an ar fi fost prima doza a vaccinului, cea de-a doua urmand sa se administrese la varsta de 5 ani(pana in anul 2016 era varsta de 7 ani). Puteti sa ii administrati ambele doze atunci(5 ani), la diferenta de timp una de cealalta, de regula un an, dar pana atunci copilul poate sa faca deja rubeola/rujeola/oreion.

Vasiloiu Carmen
    Participant

Deci, daca inteleg eu corect; Nu are sens sa ii fac vaccinul la varsta de 2 ani, acesta trebuia facut la un an si daca Nu l-am facut la timp trebuie sa asteptam pana la 5 ani? Multumesc frumos si scuze ca insist dar vreau sa inteleg in ce situatie ma aflu.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Unii medici recomanda sa il faceti si la doi ani, altii nu. Acum depinde si de medicul copilului dumneavoastra ce o sa va recomande si de decizia dumneavoastra. Din cate am inteles aveti mari ezitari, de aceea v-am expus varianta cu varsta de 5 anisori.
    Cum am spus anterior daca asteptati pana la varsta de 5 anisori pana atunci bebe poate sa faca deja rubeola/oreion/rujeola. Puteti sa ii administrati vaccinul si acum la varsta de 2 anisori, bineinteles pentru a inlatura riscul ca bebe sa contacteze una dintre cele 3 afectiuni

Vasiloiu Carmen
    Participant

Multumesc mult pentru clarificari. Felicitari pentru ceea ce faceti si mult succes pe mai departe.?

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Cu multa placere.
    Multumim si ne bucuram ca putem fi de folos!

Vizualizare 8 articole - 1 la 8 (din 8 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE