Fragmin
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Fragmin
- Acest subiect are 1 răspuns, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 6 ani, 3 luni de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
14 ianuarie 2018 la 9:46 AM #4325ciocy_suMembru
Buna ziua, Locuiesc in Anglia si am un baietel de 2 luni nascut prematur la 32 saptamani si 1.5 kg, la 6 saptamani si 2 kg a facut bronsolita in urma careia a facut un stop cardio respirator si a trebuit sa fie intubat, cat era la terapie intensiva i sa pus o branula in vena femurala pt a i se administra heparina deoarece nu reușeau să îl stabilizeze, dupa ce i sa scos branula sa constatat ca are un cheag de sange si a inceput tratamentul cu Fragmin(deltaparina) 10000 IU/4ml in doză de 0.12 ml(300 UI) la 12 ore si deoarece concentrația din sange a medicamentului era mica sa marit doza de 4 ori la 0.15/0.19/0.23/0.27 si acum întrebările:
1. Nu e prea mare doza el acum avand 3 kg?
2. Nu sunt prea multe injectii pt un copil asa mic tinand cont ca tratamentul va dura aproximativ 3 luni dupa stabilirea dozei? Nu vor fi afectati muschi picioarelor?
3. Nu este contraindicat fragmin daca el a avut o transfuzie deoarece tratamentul cu heparina a dus la scaderea trombocitelor?
4. Cat de des este indicat sa i se recolteze sange pt analize? Acum i se ia odata la 2 3 zile cate o fiola de aproximativ 2 ml
Va multumesc anticipat pentru raspuns14 ianuarie 2018 la 8:17 PM #4352Pediatrul VerzuliuParticipantBuna seara.
1. Doza este recomandata in functie de mai multi parametrii. Daca medicii au recomandat aceasta doza probabil au motive intemeiate si nu este o doza mare pentru afectiunea bebelusului.
2. Tratamentul trebuie continuat pana la dizolvarea acelui cheag. Pot sa fie 3 luni, sau mai putin. Daca tratamentul este facut cum trebuie si sunt respectate si de catre dumneavoastra toate recomandarile nu ar trebui sa fie afectati muschii.
3. In prezent numarul trombocitelor este tot scazut? Daca da, atunci este o problema administrarea acestui medicament. Dar daca numarul s-a stabilizat in urma transfuziilor nu este.
4. Se pot recolta si in fiecare zi daca trebuie sa fie strict monotorizati anumiti parametrii in special trombocitele, inr-ul, timpul de sangerare, etc.In mare, tratamentul depinde si de tipul de cheag,de marime, de localizare si de rapiditatea cu care acesta se resoarbe. Daca acest tratament nu o sa dea rezultate se poate sa va fie indicata si o interventie chirurgicala dar aceasta depinde de foarte multi factori dintre care starea generala a lui bebe, daca mai sufera si de alte afectiuni, parametrii enumerati mai sus si de altii la fel de importanti.
-
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.