Diversificare
Pagina de start › Forumuri › Mamici › Diversificare
- Acest subiect are 1 răspuns, 2 opinii și a fost actualizat ultima dată acum 6 ani, O lună de Pediatrul Verzuliu.
-
AutorMesaje
-
2 aprilie 2018 la 8:14 AM #4745costeaalexa15Membru
Buna seara!la ce varsta se incepe diversificarea?si cu ce anume cu fructe sau legume?piureuri-suc-supa?gris cu lapte sau cereale cu lapte si fructe.si cat se da de mancare la bebe.credeti-ma ca sunt afoana de aceste elemente nu stiu nimic de bebelusi si de mancare.doctorita de familie a zis sa incep la 6 luni cu supa de zarzavaturi..nu sunt prea multe legume deodata?daca este alergica?si pe urma sa i dau piure de zarzavat.nu sunt multumita de indicati.va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat.multumesc frumos
2 aprilie 2018 la 12:06 PM #4753Pediatrul VerzuliuParticipantBuna ziua. Daca bebe a fost nascut la termen diversificarea se incepe in jurul varstei de 6 luni.
Este exclus sa se inceapa cu supa de zarzavaturi. Alimentele se introduc pe rand! Se incepe cu piure facut dintr-o singura leguma(de preferat morcov) care se da timp de cateva zile(cantitatea se mareste treptat: in prima zi 2-3 lingurite, adoua zi 3-4 lingurite, etc). Dupa aceste cateva zile faceti piureul din prima leguma(morcov) la care se adauga inca una(radacina de telina, radacina de patrunjel, pastarnac, dovlecei, cartof,sau conopida de exemplu) si continuati asa cu combinatii de legume(nu mai mult de 3 odata). Acest piure trebuie sa aiba o consistenta medie.
Dupa o perioada de aproximativ 2 saptamani puteti indroduce in piure si carnita de pui, apoi de curcan in cantitate mica.
Referitor la fructe sfatul meu e sa le introduceti dupa ce bebe s-a obisnuit deja cu legumele, la fel sub forma de piure si cate un fruct odata. Cerealele puteti sa le introduceti tot in acelasi timp cu diversificarea. -
AutorMesaje
- Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.