copilul de 2 ani nu vorbeste

Pagina de start Forumuri Mamici copilul de 2 ani nu vorbeste

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Autor
    zvulpin
    Membru

Buna ziua! Copilul meu are 2 ani si 4 luni si spune doar mama, baba, tata si diferite silabe sau cuvinte care nu inseamna nimic. Am incercat sa l invat sa faca cu manuta, dar nu a invatat; nu arata nici cu degetul. Ii plac jucariile si copii- rade la ei, se duce la ei, se joaca- fug unul dupa celalalt. Greseala mea a fost ca l am lasat sa se uite de la 4 luni la youtube la cantece cu desen animat multe ore pe zi. Copilul are si hipospadias balanic, dar doctorul a zis ca nu trebuie operat ca e o forma usoara. Are contact vizual, doar ca vorbeste prea putin pt varsta lui. S a nascut la termen, a stat in fundulet la 8 luni, a mers la un an si 2 luni. Inca il alaptez, de cele mai multe ori ma impinge cand vede ca vin cu lingurita, ar vrea doar sa fie alaptat. Uneori mai imi da palmute. in parc e f activ, fuge mult, se da pe tobogan, apoi merge la leagan, se da un timp, apoi merge la nisip…

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Buna seara, probabil cauza pentru care copilul nu vorbeste si nu invata gesturi este ca nu s-a comunicat cu el. Stand si privind filmulete sau cantece nu l-a ajutat, nu l-a stimulat sa vorbeasca ci doar sa asculte. Comunicarea i-ar fi fost de ajutor. Vorbiti mult cu el, cumparati carti cu desene pe care sa ii aratati desene si sa ii spuneti ce e acolo, punandu-l sa repete, carti pe care sa le deseneze, trebuie sa fie stimulat sa comunice. Sfatul meu este sa incercati sa il dezobisnuiti de alaptat.

Vizualizare 2 articole - 1 la 2 (din 2 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE