Bebelus coasta proeminenta

Pagina de start Forumuri Mamici Bebelus coasta proeminenta

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
  • Autor
    mamici
    Participant

Buna ziua !
    La vizita de ieri, pediatrul a observat ca in partea stanga bebelusul are o coasta mai proeminenta. Intrebarea este daca asa s-a format osul inca de cand era in uter sau ar putea sa fie o deformare care s-a produs dupa nastere de la felul cum il tin in brate sau cand ii fac baita?
    Multumesc!
    Intrebare adresa de Loredana.

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Draga mamica, este vorba de coasta inferioara? Pana acum nu ati observat acest lucru? Daca era de la nastere ar fi trebuit observata pana acum de dumneavoastra sau medicul pediatru. Ce varsta are copilasul, ce greutate si inaltime? La nastere care a fost greutatea?
    Multa sanatate!

loredana
    Participant

Este vorba de coasta de deasupra abdomenului.medicul de familie nu mi.a Zis nimic la niciun control. Ieri l.a vazut un pediatru. Are 4l bebe, 6400 gr, 65cm. S.a nascut cu 3060gr.
    Personal nu am bagat de seama sau poate nu m.am uitat niciodata atent. De asta intreb daca este posibil sa se fi facut osul asa dupa nastere. multumesc

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Din cele spuse de dumneavoastra nu pot sa va spun cu exactitate un diagnostic. Exista posibilitea sa fie asa din nastere, daca deformarea coastei a avut loc in timp, dupa nastere va poate spune un medic doar in urma unui consult. Daca medicul pediatru nu a reusit sa va spuna cu exactitate in urma consultuli, consultati un ortoped pediatru. Vitamina D3 i-a fost administrata copilasului? Daca nu, aceasta poate fi o alta cauza!

loredana
    Participant

Da ii dau zilnic d3

Pediatrul Verzuliu
    Participant

Atunci aceasta cauza se exclude. Posibilitatea sa fie asa de la nastere exista, dar este putin ciudat sa nu fi observat un medic de cate ori ati fost la consult sau dumneavoastra acasa, in timpul baitei sau in timp ce il schimbati. Cum v-am spus mai sus mergeti cu el la ortopedie pediatrica si o sa va spuna exact care este cauza in urma consultului.

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
  • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.

TOP ARTICOLE