Simţi că dintr-o dată ai cam rămas fără energie? S-ar putea să fie din cauza lipsei razelor de soare. 9 din 10 români ar putea avea de suferit din cauza lipsei de vitamina D, conform unui studiu recent. În timpul verii, corpul extrage această vitamină din razele soarelui, însă lunile de iarnă sunt mai mohorâte, aşa că nu vedem soarele foarte des.  De ce contează atât de mult vitamina D?
Deoarece un nivel scăzut al acesteia ar părea să aibă legătură cu stările de oboseală, osteoporoza, diabetul şi chiar cu tensiunea arterială crescută. Dacă te îngrijorează lipsa razelor de soare, poţi să încerci alte câteva surse de unde poţi obţine vitamina D.

  1. Peştele gras este bogat în acizi Omega-3 şi constituie una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Poţi consuma somon, macrou şi ton, conform recomandărilor nutriţioniştilor. Încearcă să găteşti rapid peştele la tigaie, sau dacă vrei să experimentezi, prepară somonul cu citrice. Dacă eşti gravidă, trebuie totuşi să ţii cont că nu sunt recomandate mai mult de două porţii de peşte gras pe săptămână.
  2. Există diverse tipuri de margarină care sunt sănătoase şi conţin vitamina D, se întind uşor pe pâine şi pot fi un mic dejun ideal. Desigur, trebuie să ai în acelaşi timp şi o dietă bine echilibrată şi sănătoasă.
  3. 3. Pentru că nu te poţi baza pe soare, mai ales în timpul iernii, suplimentele cu vitamina D sunt un bun înlocuitor. Citeşte cu atenţie eticheta pentru a nu depăşi doza zilnică recomandată de 400 UI (unităţi internaţionale)fiindcă un surplus ar putea să îţi facă mai mult rău decât bine.
Citeste si:  Cand poti incepe diversificarea cu peste? Cand si cum poti sa ii dai copilului tau peste pentru prima data?

 

  • Dacă eşti însărcinată sau alăptezi, ori eşti sub supraveghere medicală, întreabă întâi medicul dacă poţi lua suplimente.
Articolul precedentFelii de varză la cuptor
Articolul următor5 alimente pe care nu ar trebui să le mănânci niciodată

1 COMENTARIU

  1. Da corect, combinate cu Vitamina C şi de ce nu suplimente naturiste ca Supradyn ş.a. Vei avea energie şi o stare de bine. Nu trebuie să bei cafea, sau energizante. Mâncând fructe, luând suplimente naturiste pare a fi cheia succesului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau