Căpşunele sunt micuţe, mici fructe pline de aromă şi aduc multe beneficii sănătăţii. Ele sunt numite şi fructe de pădure, deşi ele nu aparţin familiei fructelor de pădure. Acestea sunt fructe de sezon şi în timpul verii ele ne bucură prin culoarea lor roşu aprins şi textura cărnoasă. Căpşunele se găsesc în comerţ, însă le poţi şi tu planta în ghivecele din casă. Super beneficiile căpşunelor sunt extrem de multe. Aceste fructe sunt minunate pentru frumuseţe şi ajută la înfrumuseţarea pielii. Pe lângă beneficiile ce ţin de frumuseţe, ele sunt bune şi pentru sănătate. Iată şi datele nutriţionale bazate pe valoarea zilnică a 100 g de căpşune, ex. 100 g de căpşune conţin 2% calciu din cantitatea zilnică necesară.
Vitamina C: 98%
Vitamina K: 3%
Niacină: 2%
Acid folic: 6%
Potasiu: 4%
Magneziu: 3%
Calciu: 2%
Fibre dietetice: 8%
Carbohidraţi: 3%
Calorii: 2%
Aceeaşi cantitate de căpşune conţine 91g de apă. În afară de acestea, ele sunt şi o bună sursă de zinc, sodiu, riboflavină, tiamină, acid ascorbic, grăsimi poli şi mono saturate.

Citeste si:  Afla cum sarea din Marea Moarta poate trata psoriazisul. Remediul natural pentru exfoliere, stres sau artrita

Beneficiile căpşunelor asupra sănătăţii
Datorită conţinutului nutriţional crescut, ele au un puternic efect asupra unei bune sănătăţi.
Căpşunele au fost plasate pe locul 27 în topul celor mai gustoase alimente şi pe locul 3 printre cele care conţin cei mai mulţi antioxidanţi. Ele sunt fructe de sezon, deşi chiar şi acum se pot găsi în hipermarket şi piaţă, dar se pot cumpăra şi congelate. Cel mai bun mod prin care te poţi bucura de ele este să le pui în salate, sau sub formă de smoothie-uri, shake-uri, sau pur şi simpu să le mănânci goale.

Iată care sunt beneficiile căpşunelor asupra sănătăţii.
Căpşunele sunt perfecte pentru a ţine colesterolul rău sub control. Ele conţin elemente sănătoase pentru inimă, cum ar fi acidul folic, potasiu, fibre, fitochimicale şi fitosteroli.

Aceste fructe sunt foarte sănătoase în timpul sarcinii. Sunt o bună sursă de vitamina C în combinaţie cu fier, elemente de care ai nevoie în timpul sarcinii şi de asemenea vor asigura şi sănătatea copilului din pântec.

Citeste si:  Ar trebui să mănânci coaja acestor 12 fructe şi legume

Căpşunele sunt cele mai bune în cura de slăbire. Ele conţin 90% apă şi au un conţinut scăzut de calorii. Pe lângă asta, conţinutul nutritiv bogat, ajută la îndeplinirea cerinţelor nutritive ale corpului.

Ele ajută la îmbunătăţirea imunităţii, după cum deja am spus, ocupând locul 3 în topul celor mai bogate fructe în antioxidanţi. Căpşunele cresc numărul de celule albe din corp prin combinaţia de flavonoizi şi fitochimicale.

Căpşunele luptă împotriva multor boli prin scăderea tensiunii arteriale, deoarece sunt bune pentru inimă, ajută la funcţionarea corectă a creierului şi scad riscul de Alzheimer. Ajută în tratamentul ochilor, gutei, cancerului, artritei şi sunt bune pentru cei ce suferă de diabet.

Căpşunele vor da pielii tale un aspect mai tânăr. Conţinutul crescut de vitamina C creşte nivelul colagenului, ceea ce îmbunătăţeşte flexibilitatea pielii. De asemenea, aceasta acţionează ca un agent antiinflamator care fortifică pielea.

Articolul precedentAr trebui să mănânci coaja acestor 12 fructe şi legume
Articolul următorSer Concentrat Anticelulitic Racoritor Cu Spirulina 250ml Bielenda

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau