Vechea artă japoneză a lui Jin Shin Jyutsu spune că fiecare problemă din corpul uman își are rădăcinile în tensiune. Și cel mai bun mod de a scăpa de această tensiune este curățarea cailor energetice, blocate, prin masaj. Conform acestei practici, fiecare deget este conectat la anumite organe și emoții. Așadar, tot ce trebuie să faci este să exerciți presiune și să masezi ușor degetele și mâinile pentru a vindeca o anumită problemă.

Îți voi oferi un ghid, al punctelor de presiune ale mâinii, care te va ajuta să te simți mai bine.

1. Cele 5 degete


în general, acestea sunt organele la care este conectat fiecare deget și problemele pe care le poate atenua:
Degetul mare: este conectat la stomac și splina și poate ajuta la problemele de digestie și dureri de cap. De asemenea, poate ajuta la problemele de digestie și depresie.
Index: este legat de vezică urinară și rinichi. Prin masare ajută la atenuarea durerilor de spate și de dinți, ajută la atenuarea frustrării, fricii și disconfortului la cot și partea superioară a brațului.
Degeteul mijlociu: este conectat la vezică biiară și ficat. Poate atenua oboseala, oboseala ochilor și tușea uscată. De asemenea, ne poate ajuta când suntem furioși, nehotărâți sau instabili.
Degetul inelar: este conectat cu ficatul și intestinul gros și poate ajuta respirația și eliberarea lucrurilor. De asemenea, ne poate ajuta cu durerea, negativitatea și lipsa de bun simț.
Degetul mic: este conectat la inimă și intestinul subțire și poate ajuta la atenuarea durerii de gât și la calmarea nervilor. Din punct de vedere mental. ne poate ajuta când suntem nesiguri și confuzi.

2. Vârful fiecărui deget


Aplicarea unei presiuni pe cele 5 degete te poate ajuta să abordezi simptomele obișnuite ale gripei, cum ar fi febra și durerea de gât. Degetul mare este conectat la diafragma, degetul arătător și mijlociu la cap, degetul inelar la urechi și cel mic la plexul solar (centrul unde se strâng furia și grijile). Ceea ce poți face este să ciupești buricul fiecărui deget timp de aproximativ 20 de secunde o dată. Unii practicieni consideră că această metodă poate ajuta în cazul epilepsiei și chiar și în caz de comă.

Citeste si:  Top 9 alimente detoxifiante pentru iarnă

3. Cele 4 articulații


Aceste 4 puncte de presiune sunt situate între al 2-lea și al 3-lea nod și sunt conectate cu ochii și urechile noastre. Ochii obosiți, durerea lor și țiuitul urechilor pot fi atenuate prin masarea acestor zone ale degetelor. De asemenea, fanii presopuncturii cred că aceste puncte pot ajuta la problemele de digestie, în special la copii.

4. Meridianul pulmonar


Această zonă acoperă tot spațiul de la vârful degetului mare până la pliul încheieturii mâinii. Există destul de multe puncte de presiune și le poți apăsa pe toate sau pe unele dintre ele. Simptomele care pot fi tratate sunt cele ale unei răceli obișnuite, inclusiv durerea în gât, strănutul și frisoanele. Această zonă este, de asemenea, conectată la măduva spinării, ceea ce înseamnă că poate ajuta la atenuarea durerilor coloanei vetebrale.

5. Punctul 7 inima


Acest punct este ideal pentru ameliorarea anxietății și există dovezi care susțin această afirmație. Un studiu din 2017 ne-a oferit destule informații. Conform constatărilor, persoanele cărora li s-a făcut un masaj al mâinii înainte de a fi supuse unei proceduri cardiace au fost mai puțin îngrijorate de operație. Punctul 7 inima este situat chiar sub pliul încheieturii mâinii pe partea exterioară. Poți masa aceste puncte pe ambele mâini timp de un minut fiecare și vei simți ușurarea.

6. Punctul porții de intrare și ieșire


Pentru a găsi acest punct, trebuie să folosești cele 3 degete pentru a măsura un centimetru în jos de la încheietura mâinii. Acolo în centrul încheieturii găsești punctul tău de poartă interior pe care îl poți masa ferm. Greața, durerile de stomac și problemele digestive sunt câteva dintre problemele care ar putea fi ameliorate. Acest punct specific poate ajuta și în cazul durerilor de cap și chiar să le trateze definitiv, conform acestei recenzii.

Citeste si:  8 moduri in care depresia ne poate afecta organismul

7. Punctul valea mâinii


Acest punct este situat între degetul arătător și degetul mare și se crede că este ideal pentru ameliorarea durerii. Unele dintre zonele pe care le poate ajuta sunt migrenele, durerile de umăr, durerile de dinți și durerea de gât. De asemenea, un mic studiu a constat că în decurs de 6 săptămâni de tratamente repetate și reflexoterapie, participanți au scăpat de constipație.

8. Baza degetului mare


Acesta este punctul situat chiar în partea de jos a degetului mare, chiar când ajungi la cuta încheieturii mâinii. Aplicând presiune asupra acestui punct, îți vei ajuta corpul să scape de problemele respiratorii. De asemenea, se crede că acest punct ne poate ajuta să fim fericiți reglându-ne emoțiile.

9. Intestinul subțire 3


Acest punct este foarte util și îl găsești la capătului degetului mic și deasupra celei mai mari cute a palmei. Dacă este apăsat ferm poate ajuta la diferite dureri, cum ar fi durerile de urechi, durerile de cap și durerile de gât. Acesta este și punctul care echilibrează energia dintre vezică și ficat. În cele din urmă, te poate ajuta să fi o persoană independentă, puternică și mai răbdătoare.

Ai încercat vreodată să masezi aceste puncte de presiune? Este reflexologia mâinii ceva ce vei face în curând?

Ai o poveste interesantă legată de acest subiect și vrei să apară pe verzuliu.ro?
Scrie-ne mai jos în comentarii câteva cuvinte despre povestea ta și noi te vom contacta. Atenție: în câmpul dedicat adresei de mail să pui adresa corectă! Orice poveste merită spusă iar noi te vom răsplăti.

 

Articolul precedentCe este un suprimant al apetitului?
Articolul următorIată care sunt efectele secundare ale dietei HCG

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau