Încearcă aceste trucuri, pentru a transforma curăţatul ouălor într-o plăcere.
Curăţarea unui ou fiert este o pedeapsă pe care nu aş da-o nici măcar duşmanilor mei. Serios vorbesc. Cam aşa se petrec lucrurile de obicei: După ce dai cu oul de masă, coaja se crapă în aşa hal că ajungi să te enervezi la culme în timp ce încerci să iei fiecare bucăţică şi odată cu ea, se ia şi o grămadă din albuş. Aşa că într-un final te alegi cu un ou vai de capul lui, fără nici o formă şi probabil cu nervii făcuţi ţăndări şi cu sentimentul că tocmai ai pierdut bătălia.
Am stricat şi eu o grămadă de mic dejun-uri atunci când încercam să obţin ou(v)-aţii prezentând o farfurie aranjată frumos, într-un final fiind înfrântă de acest luptător vajnic. Însă nu îmi pot imagina viaţa fără aceste pacheţele perfect netede, ce conţin grăsimi sănătoase, proteine şi nutrienţi. Era timpul să găsesc o cale mai uşoară, aşa că am apelat la sfântul Internet. De acolo am învăţat un lucru important: Ouăle mai vechi sunt mai uşor de curăţat decât cele proaspete. Asta datorită faptului că ele au o celulă de aer între ou şi interiorul cojii, care creşte cu cât oul este depozitat mai mult timp. Pe măsură ce acea celulă de aer se măreşte, oul se micşorează, contractându-se şi mărind distanţa între el şi coajă.. În cele din urmă, asta face că oul să fie mai uşor de curăţat. Evită ouăle foarte proaspete şi vei avea mai multe şanse la o curăţare uşoară, din start.
După asta, am aflat patru şmecherii care promiteau o curăţare eficientă şi rapidă a oului fiert. Cât de bine funcţionează? Iată rezultatele experimentelor mele:

Citeste si:  7 căi de a-ţi începe ziua

1Metoda cu praful de copt (sau bicarbonat)

Câteva site-uri propun adăugarea prafului de copt în apa în care fierbe oul. Astfel, Ph-ul oului va creşte datorită substanţei alcaline şi oul se va curaţa mai uşor. Am adăugat ½ linguriţă de praf de copt la 1/4 apă şi apoi am urmat metoda mea obişnuită de fierbere. Am aşteptat să înceapă apa să fiarbă, după care am acoperit recipientul, l-am luat de pe foc şi l-am lăsat să stea pentru 10 minute, după care l-am scos din apă să se răcească. Şi am început să îl cojesc aşa cum o fac de obicei. Coaja s-a desprins în bucăţi mari, foarte uşor. Nota 10, mai ales pentru că nu schimbă cu nimic timpul alocat preparării.

înapoi
Articolul precedentSerul Modelator Pentru Fermitatea Sanilor
Articolul următorSlim Ferox – Perfect Slim si Aloe Ferox

5 COMENTARII

  1. Eu le stric de fiecare data cand le curata. Dar am incercat metoda cu borcanul si iese – pui oul intr-un borcan, pui capacul si agiti. Se crapa toata coaja si se curata foarte frumos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau