Pe lângă faptul că nu ne naştem egale în faţa celulitei, pe parcursul vieţii există o multitudine de factori şi obiceiuri personale care îşi pun amprenta asupra acestei moşteniri genetice. În ciuda caracterului odios, celulita face parte din stratul nostru. Da, din păcate „coaja de portocală” este o trăsătură tipic feminină şi suntem sortite să o avem. Noi trăim poate cu impresia că doar femeile plinuţe au celulită, dar nu este tocmai aşa, indiferent că suntem slabe, minione sau înalte, toate avem un strat mai mic sau mai mare de celulită. Acum depinde de tine cum îţi propui să scapi de ea.

Pentru a găsi împreună soluţii anti-celulită, e bine să cunoaştem factorii ce favorizează apariţia ei. În primul rând, este vorba despre profilul genetic, determinat de cromozomul X, unde grăsimea se depune pe şolduri, fese şi coapse. În al doilea rând, avem de-a face cu anatomia pielii, şi aici mă refer la structura ţesutului adipos – la femei grăsimea este străbătută de membrane fibroase orientate perpendicular spre suprafaţa pielii. În continuare, greutatea corporală, este una din cauze – în plus, dacă supraîncărcaţi organismul cu calorii, excesul va duce la „umflarea” maximă a adipocitelor, care nu se mai pot dezumfla sub un anumit nivel. Hormonii feminini, favorizează apariţia celulitei prin creşterea acumulărilor de apă şi grăsime în celule. Acelaşi efect îl pot avea pilulele contraceptive cu doze mari de estrogeni, sarcina şi menopauza. Sedentarismul şi obiceiurile alimentare favorizează şi ele destul de mult apariţia celulitei – cantităţile mari de mâncare alături de alimentaţia bogată în zahăr, alcool şi grăsime determină mărirea adipocitelor. Există mai multe tipuri de alimente implicate în acest fenomen – produsele hipercalorice, alcoolul, carbohidranţii, sarea etc.

Citeste si:  7 remedii naturale din casa pentru alergiile de primavara

Principala regulă de a scăpa de „coaja de portocală” se bazează pe o schemă foarte clară şi simplă: ALIMENTAŢIE ECHILIBRATĂ + EXERCIŢIU FIZIC+TRATAMENTE LOCALE. Cel mai bine vă daţi seama că aţi mâncat corect într-o zi după senzaţia de uşoară foame din dimineaţa următoare. Aceasta arată nu numai că glucoza din sânge e scăzută, ci că au fost consumate inclusiv depozitele de glicogen hepatic. Mai departe, ţine-ţi cont să faceţi exces de antioxidanţi, să creşteţi aportul de lecitină, să consumaţi alimente ce conţin acizii graşi Omega 3, să mâncaţi proteine slabe la fiecare masă şi să vă feriţi de carbohidranţi după ora 18. Principalele alimente ce „ard” grăsimile sunt: ardeiul iute, hreanul, anghinarea, pătrunjelul, broccoli, andive, ardeii graşi, ridichile, prazul, ceapa şi varza.

Citeste si:  Am încercat să urmez un stil de viaţă vegan pentru o lună şi iată ce s-a întâmplat
Articolul precedentCe spune tenul tău despre tine?
Articolul următorCum să facem față meselor copioase de sărbători?

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau