Dacă nu ai apucat să îţi faci vaccinul antigripal anul ăsta şi sunteţi îngrijoraţi că aţi putea lua virusul care vă poate îmbolnăvi de gripă, atunci poate că ar fi mai bine să fiţi mai atenţi la mesele pe care le luaţi zilnic, şi să vă asiguraţi că aveţi o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume, cu conţinut ridicat de carbohidraţi şi proteine cu conţinut scăzut de grăsimi. Trebuie ţinut minte că o dietă sănătoasă combinată cu exerciţii dese şi somn adecvat este cea mai bună apărare contra gripei. Deasemenea este foarte important să ne spălam pe mâini de mai multe ori pe zi, pentru a ne menţine mâinile protejate de germeni, chiar şi după ce mâncăm.

Coacăzele negre

Poate că nu sunt aşa de cunoscute ca portocalele, dar ele sunt una dintre cele mai bogate surse de vitamina C. Este esenţial să consumăm cât mai multă vitamina C pentru a putea preveni infecţiile şi pentru a ne păstra sistemul imunitar sănătos.

Citeste si:  7 semne că mănânci prea multă pâine

Carnea de porc

Cunoscută ca şi “cealaltă carne albă” conţine un nivel ridicat de zinc şi selenium, ambele elemente având un rol extreme de important în menţinerea unui sistem imunitar puternic. Carnea de porc este de deasemenea o sursa importantă de vitamina B şi conţine doar cu puţină mai multă grăsime decât carnea de vită.

Sucul de grapefruit

Este în acelaşi timp şi dulce şi acru, fiind şi o băutură bogată în vitamina C. Totuşi ar fi bine să discutaţi cu medicul înainte să consumaţi suc de grapefruit, pentru că dacă urmaţi un tratement pentru reglarea tensiunii, anxietate, febra fânului sau un tratament împotriva bolilor cu transmitere sexuală, combinarea tratamentului cu consumul de suc de grapefruit poate duce la un nivel de toxicitate periculos.

Citeste si:  20 de metode pentru accelerarea metabolismului si arderea grăsimilor fără efort

Varza de Bruxelles

Poate că nu este pe placul copiilor, dar este o importantă sursă de vitamina C, fibre şi acid folic. Ea stimulează creşterea nivelului de glucosinolat care are proprietăţi importante în combaterea cancerului.

Iaurtul

Cercetări recente, arată faptul că o cană de iaurt consumată zilnic ajută la păstrarea tractului gastrointestinal sănătos, acest lucru ajutând la combaterea gripei.

Cartofii

Sunt o sursă importantă de vitamina C şi au un nivel ridicat de potasiu şi fibre, având un rol important în combaterea gripei.

Pastele

Numărul mare de carbohidraţi ajută la păstrarea unui sistem imunitar puternic. Ele conţin deasemenea niacină, fibre şi fier.

Nucile

Sunt o sursă bună de minerale ca zinc, seleniu, fier, şi au un conţinut ridicat de proteine. Consumul de nuci trebuie să fie unul moderat, deoarece conţin multe grăsimi şi calorii, dar majoritatea grăsimilor sunt grăsimi nesaturate.

Articolul precedent7 căi de a-ţi începe ziua
Articolul următorAlimente pentru o minte mai înţeleaptă

LĂSAȚI UN MESAJ

Mesajul tau
Numele tau